Sint Franciscus Gasthuis


* 06 dec 2010

Franciscus Vriendenfonds viert Sinterklaas met patiënten

Op vrijdag 3 december 2010 hebben Sinterklaas en twee pieten de patiënten op verpleegafdelingen van het Sint Franciscus Gasthuis verrast met een bezoek. Ook ging hij langs bij de patiëntjes op de Kinderafdeling. De komst van de Sint en zijn pieten werd mogelijk gemaakt door het Franciscus Vriendenfonds, de vriendenstichting van het Sint Franciscus Gasthuis.

Patiënten reageerden verrast op de komst van de Sinterklaas en zijn pieten. Op de verpleegafdelingen deelde zij strooigoed uit en een kaartje met een klein sinterklaasgedicht. Voor de jonge patiënten op de Kinderafdeling namen ze kleurplaten mee en maakte hij een praatje met hen.

Aangenaam verblijf

Gastvrijheid is een belangrijke kernwaarde van het Sint Franciscus Gasthuis. De doelstellingen van het Franciscus Vriendenfonds sluiten hierbij goed aan. Door het bieden van extra services en faciliteiten, wil het Franciscus Vriendenfonds het verblijf van patiënten in het Sint Franciscus Gasthuis zo aangenaam mogelijk maken. Een voorbeeld daarvan is een interactieve spelcomputer die het Franciscus Vriendenfonds onlangs heeft aangeschaft voor Locatie Berkel en de polikliniek Keel-, Neus- en Oorheelkunde.

Klik hier voor meer informatie over het Franciscus Vriendenfonds. Zie het origineel