arvato services verkrijgt Privacy Waarborg status

06/12/2010 14:15

Arvato Services Nederland BV

DDMA Privacy Autoriteit heeft geoordeeld dat arvato services de privacy wet- en regelgeving borgt en gerechtigd is het Privacy Waarborg te voeren.

Het borgen van privacy is een hot topic en zal in de toekomst steeds belangrijker worden. Steeds meer burgers begeven zich in de online wereld en steeds vaker wordt hen gevraagd gegevens achter te laten wanneer zij zich bijvoorbeeld registreren als nieuwe klant bij een online shop. Dit zorgt voor toenemende maatschappelijke zorgen over privacy. Op basis van de wetgeving dienen organisaties aan allerlei vereisten te voldoen alvorens zij deze informatie mogen verzamelen en gebruiken voor reclamedoeleinden. Vooralsnog is er nog geen proactieve controle op het gebruik van persoonsgegevens, noch een specialistisch klachtenloket. Dit verandert DDMA met Privacy Waarborg.

"Ons sterk groeiende aandeel in het Online- en E-Commerce segment maakt het noodzakelijk voor ons aan onze klanten te tonen, dat we waarde hechten aan de privacy van hun consumenten. Ongeacht of het contactkanaal telefoon, e-mail of anders betreft," zegt Markus Trost, CEO. "En met de verwachte stijgende groei in Sociale Media activiteiten, wordt dit nog belangrijker!"

arvato services neemt de privacy bescherming van burgers zeer serieus en is daarom ook zeer verheugd met het verkrijgen van de Privacy Waarborg status. Het geeft zowel klanten als consumenten vertrouwen en zekerheid, dat arvato services voldoet aan de geldende privacy regels zoals Wet Bescherming Persoonsgegevens, de Telecommunicatiewet en zelfreguleringcodes van bijvoorbeeld de Consumentenbond.

"arvato services gaat zeer zorgvuldig om met de gegevens van haar klanten," aldus Remco Weijers, Manager Data Services bij arvato services. "We borgen de kwaliteit door de klantgegevens af te schermen en hebben hiervoor onze eigen methodiek ontwikkeld. Hierdoor voldoen wij aan de vereisten en mogen wij het Privacy Waarborg voeren. Daarnaast kunnen we een toegevoegde waarde leveren, door onze klanten te informeren en awareness te creëren voor bescherming van persoonsgegevens."

Meer informatie kan gevonden worden op de website: www.privacywaarborg.nl

Over arvato services

Outsourcing partner arvato services is een toonaangevende dienstverlener van effectieve totaaloplossingen op het gebied van Customer Services, Credit Management Services, Marketing & Data Services en International Supply Chain Management voor markten in Europa en buiten Europa.

arvato services beschikt over een uitmuntend netwerk van meer dan 37.000 medewerkers werkzaam in 35 landen wereldwijd. In Nederland heeft arvato services vestigingen in Abcoude, Venlo en Venray.

arvato services is onderdeel van arvato AG, de media service provider van Bertelsmann AG, één van de grootste internationale media concerns. Andere bekende Bertelsmann ondernemingen in Nederland zijn RTL Nederland en G+J Uitgeverij.

Meer informatie kan gevonden worden op de website: www.arvatoservices.nl

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.