Gemeente Meppel


Update: Ammoniaklek bij vleeswarenbedrijf Aarnink

06-12-2010 -
De brandweer vordert met het dichten van het ammoniaklek bij vleeswarenbedrijf Aarnink. De verwachting is dat het lek binnen afzienbare tijd is gedicht.
Het ammoniaklek betreft een lek in een tank dat op het dak van het vleeswarenbedrijf Aarnink staat. Er zijn geen gewonden gevallen. De medewerkers van het bedrijf zijn geëvacueerd en opgevangen in het administratiekantoor van Henri de Vries.

Het afgesloten gebied rondom de fabriek is verkleind. Het crematorium is weer bereikbaar. Hier vindt om 13.00 uur een uitvaart plaats en deze gaat gewoon door. De waarden van de ammoniakconcentratie in de lucht is zo klein dat het geen gevaar vormt voor de volksgezondheid.

Testalarm
Om verwarring te voorkomen met de maandelijkse test van het luchtalarm op de eerste maandag van de maand is deze uitgeschakeld. Vanwege de korte tijd tussen het incident en het middaguur was het niet mogelijk dit alleen voor Meppel te doen. Daarom is in de gehele provincie Drenthe de sirene niet afgegaan.

Informatie voor direct-omwonenden en bedrijven. De gemeente Meppel is voornemens vandaag een informatiebrief naar de direct-omwonenden en bedrijven te sturen met een terugblik op het incident.