Gemeente Lelystad

Herontwikkeling de Waag in Stadshart

Maandag 6 december 2010

Het winkelgedeelte de Waag is onderdeel van de ontwikkelingsplannen van het nieuwe Stadshart in Lelystad. Er is nu een ontwerp voor een nieuwbouwplan.

Ontwerp

In de afgelopen periode heeft eigenaar Inside Investments samen met Redema Consultants de mogelijkheden voor herontwikkeling van dit gebied onderzocht. In goede samenwerking met de Ontwikkelingsmaatschappij Stadshart en de gemeente Lelystad is een ontwerpvoorstel tot stand gekomen. Dit voorstel is de basis voor verdere onderhandelingen met diverse partijen zodat het op termijn kan leiden tot een definitief ontwerp.

Uitgaansgebied

Het ontwerp omvat de vervangende nieuwbouw voor de locatie waar nu onder ander cafetaria Lekkerbek, de Xenos, Weber en het Griekse restaurant is gevestigd. Het nieuwe ontwerp omvat 8500 m2 winkels, 4200 m2 aan megastores, 1500 m2 dienstverlening, 2350m2 horeca, 3150 m2 leisure, 120 woningen en een parkeergarage met 320 parkeerplaatsen. Het is de bedoeling dat met het huidige theater een uitgaansgebied ontstaat met bioscoop, een casino en bijbehorende horecavoorzieningen. Het voorstel voor de Waag (2e fase) sluit aan bij het masterplan, dat door de gemeente Lelystad is opgesteld voor het Stadshart en waarvan grote gedeelten gerealiseerd zijn.

Presentatie van de plannen

Inside Investments en Redema Consultants benutten de komende tijd om afspraken te maken met diverse partijen waar het de winkels, de leisure-invulling en de woningen betreft. In afwachting hiervan wordt een aantal leegstaande winkels van de Waag ingericht zodat geĂŻnteresseerden onder andere een presentatie van het voorstel voor de herontwikkeling van de Waag kunnen bekijken. Een aantal etalages en rolluiken worden ter beschikking gesteld zodat een aantal Lelystadse kunstenaars de ruimte krijgen om hun creativiteit te tonen. Ja