Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

Bergen op Zoom , 06-12-2010

Nepagenten troggelen buitenlanders op rijksweg A-16 geld af

ZEVENBERGSCHEN HOEK: Zondagavond zijn rond 23.00 uur op rijksweg A-16 ter hoogte van Zevenbergschen Hoek een 26-jarige Spanjaard en zijn 34-jarige Duitse vriend het slachtoffer geworden van twee nepagenten. De Spanjaard kreeg een zogenaamde bekeuring voor het hard rijden en moest de boete contant betalen, zijn vriend moest bankbiljetten afstaan omdat die mogelijk vals waren. Ze zijn voor ruim 1500 euro gedupeerd.

De oplichters gaven de bestuurder van een auto met buitenlands kenteken een stopteken, met een aan een personenauto, bevestigde transparant. Ze dirigeerden de auto van de slachtoffers naar de parkeerplaats bij een wegrestaurant. Uit de burgerauto stapten twee personen die beiden in uniform gekleed waren en zichtbaar een pistool droegen. Een van hen sprak de bestuurder aan en vertelde dat er te hard gereden was en dat er een bekeuring uitgeschreven werd van enkele honderden euro's die contant voldaan moest worden Ook de Duitse passagier die zijn portemonnee had opengedaan, om zijn vriend te helpen het bedrag bij elkaar te krijgen, werd door de nepagent aangesproken. Hij moest de bankbiljetten in de portemonnee afgeven omdat die gecontroleerd moesten worden op echtheid. De bestuurder vertrouwde de controle niet en gaf aan 112 te bellen. Op dat moment gingen de nepagenten er vandoor. Ze reden met hun auto in zuidelijke richting weg. De politie heeft een aangifte van de gedupeerde mannen opgenomen, de recherche stelt een nader onderzoek in naar het incident.

Politie onderzoekt inbraak in winkel

ROOSENDAAL: Vannacht is omstreeks 04.00 uur ingebroken in een winkel op het Tolbergcentrum. De inbrekers hebben de achterdeur geforceerd. Diverse goederen, waaronder huishoudelijke apparatuur zijn tijdens de inbraak uit de rekken gevallen. Ook werd een binnendeur open getrapt. De omvang van de buit is nog niet bekend.

Dronken Belg (29) raakt rijbewijs kwijt

BERGEN OP ZOOM: Een 29-jarige man uit Etterbeek is zondagavond omstreeks 21.30 uur op de A4 betrapt op het rijden onder invloed. Hij moest zijn rijbewijs inleveren. Aan het bureau pleegde hij vernielingen aan de ophoudcel. Ook daarvoor krijgt hij een proces-verbaal.

Een medewerker van de Koninklijke Marechaussee gaf een melding over de automobilist aan de Meldkamer door. De militair vertelde dat hij door de Belg gesneden was en dat die zwalkend van links naar rechts over de weg reed. Zijn snelheid wisselde van 50 tot soms over de 160 km /uur. De automobilist werd aan de kant gezet. Hij bleek erg dronken te zijn. Hij blies 900 ugl, ruim vier keer het toegestane maximum (220 ugl). Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Aan het bureau werd hij tijdelijk in een ophoudlokaal ingesloten. Hij gedroeg zich erg recalcitrant, door steeds tegen de deur te schoppen en een hoop kabaal te maken. Toen de agenten hem in vrijheid wilden stellen, zagen ze dat de man het rooster en het plafond vernield had. Hij is daarop opnieuw aangehouden en naar het cellencomplex in Breda gebracht.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 06-12-2010 14:31 | © Regio Midden en West Brabant |