Politie Zaanstreek-waterland

Diverse aanrijdingen door gladheid

Purmerend, 06-12-2010 o Op diverse wegen in Purmerend vonden afgelopen dagen aanrijdingen plaats als gevolg van de gladheid.

Op de Aziëlaan raakten maandagochtend vier voertuigen betrokken bij een kopstaartbotsing. De bestuurder van een taxi had te laat in de gaten dat het voorsorteervak glad was en botste op de auto voor haar. Door de klap botste ook de auto daarvoor op zijn voorganger. De taxichauffeur kwam met de schrik vrij maar werd voor de zekerheid door medewerkers van de ambulance onderzocht. De overige bestuurders bleven ook ongedeerd. Eén auto raakte zodanig beschadigd dat deze moest worden weggesleept.
Op de Verzetslaan botste maandagochtend een automobilist op zijn voorganger omdat zijn voet, door de sneeuw die aan zijn schoen was blijven kleven, van het rempedaal was gegleden. Verder vloog op het Leeghwaterpark zondagochtend een auto uit de bocht en botste zondagmiddag op de kruising Wagenweg en Burg. D. Kooimanweg een auto tegen een lantaarnpaal. In het laatste geval lette de bestuurder niet goed op de weg. Hij had meer oog voor de agenten die op straat bezig waren met het afhandelen van een conflict.
Zaterdagmiddag kwam door de gladheid op de Prof. M.P.J. Oudlaan een snorfietser ten val. De man werd voor onderzoek naar het ziekenhuis overgebracht. Ten slotte vond vrijdagmiddag op de Burg. D. Kooimanweg een aanrijding plaats waarbij een auto achterop een bus reed. De vrouw kon door de gladheid niet op tijd remmen. De vrouw bleef ongedeerd. De auto moest worden weggesleept.