Gemeente Ermelo


Hoe ziet Ermelo er in de toekomst uit?

De structuurvisie Ermelo in 2025 zet voor de komende vijftien jaar de koers uit voor heel Ermelo.
In deze nieuwe visie wordt in grote lijnen de gewenste ontwikkelingen In Ermelo beschreven. Het is ook de basis voor nieuw beleid en de inpassing van initiatieven van inwoners, bedrijven en instellingen. Het is tevens een inspiratiebron voor nieuwe ontwikkeling. Denk daarbij aan vragen als: hoe gaat het met de werkgelegenheid, hoe speelt Ermelo in op de vergrijzing, hoe houdt Ermelo het voorzieningenniveau op peil? Kan Ermelo voorzien in goede huisvesting voor alle inwoners, gaat Ermelo zich richten op de toeristische sector of het bedrijfsleven? Al deze ontwikkelingen vragen om keuzes, de structuurvisie brengt deze in beeld.

Startbijeenkomst
De gemeente maakt de structuurvisie samen met haar inwoners, bedrijven en instellingen. Dinsdag 30 november is met een inventarisatiebijeenkomst de eerste stap gezet in het opstellen van de Structuurvisie Ermelo in 2025. In dit beginstadium zijn niet direct alle inwoners van Ermelo betrokken. Voor deze eerste inventarisatie zijn vertegenwoordigers uit maatschappelijke organisaties, belangenverenigingen en -groeperingen, het bedrijfsleven en bewonersgroepen uitgenodigd. Ruim 30 organisaties hebben gehoor gegeven aan de uitnodiging van de gemeente.

Hoe ziet u Ermelo in 2025?
In de Structuurvisie Ermelo in 2025 wordt in grote lijnen de toekomstige ontwikkeling van Ermelo omschreven. De visie wordt het resultaat van de inbreng van velen, inwoners van Ermelo en deskundigen. Uiteindelijk stelt de gemeenteraad de visie vast. De gemeente wil u graag betrekken bij de structuurvisie. Het is mogelijk om ons 3 digitale foto's te sturen welke geplaatst worden op de projectwebsite www.structuurvisieermelo.nl Op deze site vindt u meer informatie over de structuurvisie en hoe u uw bijdrage kunt leveren.