Stadsdeel Amsterdam Zuidoost



---

Burgemeester op bezoek in Zuidoost

6 december 2010

Burgemeester Van der Laan bracht vrijdag 3 december 2010 een werkbezoek aan Amsterdam Zuidoost. De burgemeester bezocht verschillende buurtvoorzieningen rond winkelcentrum Ganzenhoef, zoals de collectieve ruimte, de kinderboerderij en jongerencentrum No Limit.

Hierbij sprak de burgemeester met verschillende bewoners en ondernemers uit de buurt. De meeste bewoners zijn erg positief over hun buurt en vertelden de burgemeester dat de veiligheid en leefbaarheid de afgelopen jaren enorm is verbeterd. Wel gaven jongeren aan last te ondervinden van de negatieve beeldvorming, waardoor er in de media nauwelijks aandacht is voor de positieve en leuke gebeurtenissen in het stadsdeel. De burgemeester en stadsdeelvoorzitter Marcel La Rose beloofden met een plan te komen om journalisten uit te dagen ook aandacht te besteden aan het positieve verhaal van de bewoners.

Het programma van het werkbezoek was als volgt:
* Ontvangst in collectieve ruimte het Struikgewas in de flat Gravestein. Gesprek met betrokken buurtbewoners uit de E en G-buurt over de leefbaarheid in de buurt

* Bezoek aan kinderboerderij Gliphoeve

* Rondleiding winkelcentrum Ganzenpoort door leden van de winkeliersvereniging

* Gesprek met jongeren in jongerencentrum No Limit
* bezoek aan het Participatiecentrum (Inburgering, Taalwijzer, Kansrijk ZO) in het Cultureel Educatief Centrum (CEC gebouw)
---