Plan Nederland

Watersnoodramp in Colombia

06 december 2010

Aanhoudende regenbuien hebben in Colombia ernstige overstromingen en aardverschuivingen veroorzaakt. Ruim de helft van het land kampt met watersnood en de schade is enorm, vooral aan de Atlantische kust. Tot nu toe zijn 161 mensen omgekomen, ruim 200 mensen zijn gewond en bijna anderhalf miljoen Colombianen zijn getroffen door de ramp. 150.000 Hectare landbouwgrond is ondergelopen, 1.785 huizen zijn vernield en ruim 229.570 huizen zijn zwaar beschadigd. Ook de werkgebieden van Plan zijn getroffen. Plan werkt samen met de Colombiaanse overheid, het Rode Kruis en andere organisaties bij het verlenen van noodhulp in de regio.

De Colombiaanse president Juan Manuel Santos heeft de noodtoestand uitgeroepen in het rampgebied en heeft assistentie gevraagd aan de internationale gemeenschap. Ontelbare Colombianen zijn alles kwijt en de Colombiaanse overheid beschikt niet over voldoende middelen om een ramp van deze omvang alleen het hoofd te bieden.

Plan inventariseert de schade in de Plan-werkgebieden en helpt bij de evacuatie van duizenden families en probeert voor hen een veilig tijdelijk onderkomen te vinden. Plan steunt de getroffen kinderen en hun familie met voedsel en veilig drinkwater, keukengerei, hygiënekits, matrassen, medicijnen en muskietennetten.
""

Contact
Plan Nederland
Postbus 75454
1070 AL Amsterdam
info@plannederland.nl
020 549 55 20