GGD Zuid-Holland Zuid


Sense wint ZonMW Parel

Tijdens het veertiende Nationaal Congres Soa*Hiv*Seks in de RAI in Amsterdam is de ZonMW parel uitgereikt aan het Senseproject. Onno de Zwart (directeur van de GGD Rotterdam Rijnmond) nam de parel in ontvangst. Sense (een eerstelijns centrum voor seksuele en reproductieve gezondheid) werd door verschillende organisaties (waaronder de GGD ZHZ) in zuidelijk Zuid-Holland opgezet. Inmiddels werkt Sense landelijk.

sense klein

De Parel is een onderscheiding die enkele maanden per jaar wordt uitgereikt aan ZonMw-projecten die als voorbeeld en inspiratie kunnen dienen voor de honderden projecten die jaarlijks van ZonMw subsidie ontvangen. ZonMw stimuleert gezondheidsonderzoek en zorginnovatie. Opdrachtgevers zijn ZonMw zijn het ministerie van VWS en NWO.

Sense geeft via de website www.sense.info jongeren informatie over seksualiteit. Daarnaast is Sense een laagdrempelige toegang tot hulpverlening, waarbij anonimiteit gegarandeerd wordt.

Op de website van de GGD ZHZ is bij 'informatie over SOA en AIDS' onder andere meer informatie te vinden over de SOA-poli ZHZ.