MKB-Nederland

MKB-Arbeidsvoorwaarden organiseert `Leergang Arbeidsvoorwaarden Glashelder'

06 december 2010
MKB-Arbeidsvoorwaarden organiseert `Leergang Arbeidsvoorwaarden Glashelder'

Ook dit jaar weer organiseert MKB-Arbeidsvoorwaarden samen met Achmea Sociale Zekerheid de `Leergang Arbeidsvoorwaarden Glashelder' voor personen die bij cao-onderhandelingen betrokken zijn. Tijdens de Leergang krijgen de cursisten in zes dagen tijd niet alleen een inhoudelijke verdieping voor de kiezen, maar leren zij ook de psychologie van het onderhandelen en de vraag hoe met belangenconflicten en meningsverschillen om te gaan.

Met de Leergang wil MKB-Arbeidsvoorwaarden de personen die betrokken zijn bij cao-onderhandelingen, zoals bestuurs- en directieleden, beleidsmedewerkers, cao-onderhandelaars en cao-delegatieleden van bedrijven en (branche)organisaties, goed voorbereiden op het onderhandelingsproces. In de zes bijeenkomsten van de Leergang geven aansprekende gastdocenten hun kijk op een aspect van collectieve arbeidsvoorwaarden, toegespitst op de belangen van het midden- en kleinbedrijf. Zoals de noodzaak tot (gezond) langer doorwerken, de uiteenlopende werkgevers- en werknemersbelangen, nieuwe wetgeving én innovatie van het instrument `cao'.

Leden, maar ook niet-leden, kunnen zich vanaf nu inschrijven voor de Leergang Arbeidsvoorwaarden Glashelder. De leergang is ontwikkeld door MKB-Arbeidsvoorwaarden in samenwerking met het Amsterdams Instituut voor ArbeidsStudies en het Hugo Sinzheimer Instituut, verbonden aan Universiteit van Amsterdam. Achmea Sociale Zekerheid levert een financiële bijdrage en staat garant voor prima faciliteiten.