Gemeente Nuth


Geen leges meer voor evenementen

Grote maar ook kleine evenementen zijn erg belangrijk voor de leefbaarheid en de aantrekkelijkheid van onze gemeente. Evenementen zorgen voor de âsociale cohesieâ in een gemeenschap door mensen te verbinden en samen te brengen. Het belang hiervan heeft het college al eerder tot uitdrukking gebracht door in het voorjaar de leges voor kleine (meldingsplichtige) evenementen te laten vervallen.

Â

Eerder heeft de gemeenteraad besloten dat de leges kostendekkend moesten zijn. Het heffen van leges blijkt echter in een aantal gevallen niet in verhouding te staan met de daadwerkelijke opbrengst en van het evenement. Voor veel organisatoren betekent dit een rem op het enthousiasme om iets te organiseren. In onze gemeente staat de leefbaarheid in onze kernen als ook de instant houding van ons cultureel erfgoed voor op. Hiervoor is het van belang dat er allerlei grote en kleine evenementen worden georganiseerd (denk hierbij aan tentfeesten maar ook garageverkoop in de buurt, straatspeelmiddagen, etc.).

Â

Vanaf 1 januari 2011 betaald u dus geen legekosten meer voor als u een evenement wilt organiseren. Ook de leges voor de hiermee samenhangende vergunningen, ontheffingen en maatregelen vervallen.

Het betreft de volgende vergunningen, ontheffingen en maatregelen:

Â


* evenementenvergunning (tabelnr. 3.2.1.), (art. 2.25 APV)


* klein evenement (3.2.1.6), (art. 2:25 APV)


* snuffelmarkt(3.2.2.), (art. 5:23 APV)


* ontheffing Drank- en Horecawet (3.1.3.) (art. 35 Drank- en Horecawet) en


* tijdelijke verkeersmaatregelen op voorwaarde dat deze gerelateerd is aan een in de A.P.V. opgenomen artikel over evenementen en rommelmarkten (1.19.6). (art. 34 B.A.B.W.)

Â