Strukton


Strukton Rail gaat spoor Rijn & Gouwe onderhouden

06 | 12 | 2010

UTRECHT, 6 december 2010 - Strukton Rail gaat in de komende vijf jaar het spooronderhoud verzorgen in het nieuwe contractgebied `Rijn & Gouwe'. Op vrijdag 3 december hebben Strukton Rail en ProRail dit onderhoudscontract getekend. Het gebied `Rijn & Gouwe' is een samenvoeging van de huidige onderhoudsgebieden Leiden en Rijn & Gouwe en omvat ruim 180 kilometer spoor en ongeveer 210 wissels.

Start in deelgebied Leiden
Het onderhoudscontract gaat in per 1 april 2011 en start met het onderhoud van het deelgebied Leiden. Op 1 oktober 2011 volgt het deelgebied Rijn & Gouwe. De komende maanden zal Strukton Rail besteden aan de voorbereidingen, zoals het inrichten van de onderhoudsorganisatie en het implementeren van diverse systemen.

Meer vrijheid
Rijn & Gouwe is het vierde PrestatieGerichte Onderhoudscontract (PGO) voor dagelijks onderhoud en functieherstel dat ProRail in Nederland heeft aanbesteed, maar is het eerste dat ligt in West-Nederland. In een PGO-contract staat de `output' centraal; de onderhoudsaannemer krijgt meer vrijheid om invulling te geven aan de werkwijze en werkmomenten. Het gaat er om dat aan de eisen op het gebied van veiligheid en duurzaamheid wordt voldaan en de vereiste beschikbaarheid van het spoor wordt gegarandeerd.

Onderhoud volgens Strukton Rail
Een dergelijke prestatiegerichte contractvorm past goed in de onderhoudsfilosofie van Strukton Rail, die zich richt op veiligheid, lifecyclemanagement en optimale beschikbaarheid. Strukton Rail heeft altijd sterk geïnvesteerd in de ontwikkeling van innovaties die helpen storingen te voorkomen en de beschikbaarheid te verhogen. Voorbeelden zijn het monitoringsysteem POSS, de videoschouwtrein, meet- en inspectietreinen en een daaraan gekoppeld onderhoudsmanagementconcept.

Ervaring met PGO
In het gebied De Peel heeft Strukton Rail al ervaring opgedaan met de nieuwe prestatiegerichte contractvorm. Strukton Rail verwierf het onderhoudscontract voor De Peel in januari 2009.

Strukton Rail