UPC N.V.

Supersnel internet, interactieve digitale televisie en digitale telefonie van UPC nu beschikbaar in Aalten, Breedenbroek, Bronckhorst en Oost-Gelre

Amsterdam, 2 december 2010. Vanaf vandaag biedt UPC Nederland alle inwoners van de gemeenten Aalten en de kern Breedenbroek, Bronckhorst en Oost-Gelre supersnel internet, interactieve digitale televisie en digitale telefonie via haar toekomstvaste netwerk. Om klanten eenvoudig toegang tot deze diensten te bieden, werkt UPC samen met diverse regionale dealers en bezoekt het kabel- en mediabedrijf de gemeenten met haar Informatie Truck.

Door deze modernisering van het netwerk kunnen alle inwoners van deze gemeenten kiezen voor UPC Fiber Power Internet met downloadsnelheden van 5 Mbps tot 120 Mbps. Met dergelijke snelheden duurt het uploaden van een foto van 4MB naar, bijvoorbeeld, een fotoservice slechts 3,2 seconden. UPC kan nu ook interactieve digitale TV aanbieden. Hiermee krijgen haar klanten niet alleen meer zenders, HD-zenders en zelfs 3D films, maar ook interactieve televisie. Interactieve televisie biedt klanten toegang tot de nieuwste films, series, of documentaires wanneer het hen uitkomt. Via deze dienst kunnen klanten ook RTL Gemist, SBS Gemist en Programma Gemist van de publieke omroepen raadplegen. Men kan zo uitzendingen tot tien dagen terug alsnog bekijken, op welk moment van de dag hij of zij maar wil.

Informatie Truck
In de aankomende weken bezoekt UPC de gemeenten met een Informatie Truck. Klanten en geïnteresseerden kunnen bij de hosts van de truck terecht voor alle vragen over UPC Televisie, Internet en Telefonie, facturen en bekabeling. De medewerkers van UPC demonstreren alle diensten en geven uitleg. Van 2 tot 4 december bezoekt UPC Bronckhorst. Zij doet dan Hengelo, Zelhem en Vorden aan. Op dinsdag 7 en woensdag 8 december bezoekt UPC Lichtenvoorde. Op donderdag 16 december staat de Truck in Dinxperlo. Op 17 en 18 december staat UPC de gehele dag in Aalten aan de Polweide. Klanten vinden details op www.upc.nl/upckomtnaarutoe.

UPC in de Buurt
Voordat de Informatie Truck de gemeenten Aalten en Oost-Gelre bezoekt, zijn er medewerkers van UPC aanwezig om klanten te adviseren en te helpen met het verbeteren van hun binnenhuisnetwerk. Mochten klanten vervolgens kiezen voor een of meerdere van de diensten van UPC, dan zijn zij met dat advies goed voorbereid. Klanten worden op de hoogte gesteld van de komst van de medewerkers naar hun gemeenten. Vervolgens kunnen zij via een speciaal telefoonnummer gratis een afspraak plannen.

Lokale samenwerking
UPC werkt nauw samen met gespecialiseerde dealers uit de omgeving, waaronder Obbink Lichtenvoorde en Aalten, Expert Zelhem en Dinxperlo en RTV Rutjes in Steenderen. Bij al deze dealers kunnen geïnteresseerden terecht voor informatie, uitleg en ondersteuning bij de aanschaf en het aansluiten van de diensten. Klanten die een dienst bij Obbink aanschaffen, krijgen direct de benodigde producten mee naar huis.

Over UPC Nederland
UPC is met 9,1 miljoen klanten het grootste kabel- en mediabedrijf van Europa. UPC (www.upc.nl) is in Nederland toonaangevend op het gebied van televisie, breedbandinternet en digitale telefoniediensten. UPC biedt in Nederland twee miljoen klanten toegang tot de wereld van televisie. Hiervan hebben 711.000 klanten voor digitale televisie gekozen. UPC heeft in Nederland 708.000 breedbandinternet klanten en bedient 600.000 digitale telefonieklanten (cijfers per 30 september 2009). Het bedrijf wordt gedreven door de visie dat iedereen, onafhankelijk van aanwezige kennis of vaardigheden, toegang heeft tot de verrassende, maar complexe digitale wereld.

Noot aan de redactie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: UPC Nederland
Ronald Sutmuller
Senior Press Officer
T: 020 775 55 97
M: 06 28 90 48 02
E: rsutmuller@upc.nl
W: www.upc.nl