Gemeente Zijpe


Koninklijke Onderscheiding Joop Brak
Uitreiking Koninklijke Onderscheiding aan dhr. Brak

Vrijdagavond 3 december 2010 vierde de Filatelistenvereniging West-Friesland haar 75 jarig bestaan. Vele mensen waren, ondanks de sneeuwval, naar de kantine van de GSG in Schagen gekomen om dit jubileum te vieren.
Â

Voor Joop Brak uit Schagerbrug een bijzondere avond, omdat hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Samen met vrouw, kinderen en andere familieleden werd hem verteld waarom het Hare Majesteit, Koningin Beatrix, had behaagd om hem een Koninklijke Onderscheiding te verlenen.

Uitreiking Kon. Onderscheiding dhr. Brak Uitreiking Kon. Onderscheiding dhr. Brak

Loco-burgemeester Piet Morsch wist te vertellen dat Joop Brak al vanaf 1975 lid is van de vereniging. In deze 35 jaar heeft hij veel voor de vereniging gedaan. Hij begon als 2e secretaris en is nu al weer vele jaren voorzitter. In de tussenliggende periode was hij 1e secretaris, Lid van de Nieuwtjesdienst en vice-voorzitter.
Daarnaast bezocht hij al die jaren tentoonstellingen en veilingen om voor de vereniging postzegels te kopen. Verder was hij de initiator van de grote postzegeltentoonstelling âMagnuspost 1995â. Een tentoonstelling die werd georganiseerd ter gelegenheid van het 60 jarig bestaan van de Vereniging. Naast de Koninklijke Onderscheiding kreeg Joop Brak het boek âLintjesregenâ en een boeket bloemen. Â

Uitreiking Kon. Onderscheiding dhr. Brak