Siemens

Persbericht

Den Haag, maandag 6 december 2010

10.000 m2 kantoorontwikkeling in Hart van Zuid:

Eerste steen nieuwbouw Siemens Hengelo wordt gelegd

Hengelo, maandag 6 december mevrouw Carry Abbenhues, gedeputeerde van de provincie Overijssel legt vanmiddag samen met de heer Herman Hekkert, directeur van Siemens Industrial Turbomachinery, de eerste steen voor de nieuwbouw in Hengelo. Deze nieuwbouw wordt onderdeel van het WTC Twente Business District te Hengelo en maakt tevens onderdeel uit van een van Nederlands grootste binnenstedelijke gebiedsontwikkelingen, Hart van Zuid.

De eerste steen, een glasplaat met inscriptie, wordt gelegd in aanwezigheid van onder anderen de heren Theo Rietkerk (gedeputeerde van de provincie Overijssel), Jan Bron (wethouder Hengelo), Ab van der Touw (bestuursvoorzitter Siemens Nederland) en Jan Nieuwenhuizen (Algemeen directeur Projectbureau Hart van Zuid).

In het nieuwe Siemens kantoorgebouw, gelegen naast het Centraal Station Twente, wordt het onderdeel Siemens Industrial Turbomachinery gehuisvest. Siemens zal daarnaast een aantal andere onderdelen concentreren in dit regiokantoor. Hiermee wordt Hengelo de hoofdlocatie van Siemens in Oost-Nederland.
Het kantoorgebouw wordt opgetrokken uit baksteen met een getande glazen voorgevel. Een vorm die is afgeleid van de sheddaken van de achterliggende fabrieksgebouwen en refereert aan de rijke industriële traditie van Hengelo. Het kantoor krijgt een oppervlakte van circa 10.000 m2 en een parkeergarage met 170 parkeerplaatsen.

Van bijzondere betekenis voor Siemens is de goede bereikbaarheid. Enerzijds via het spoor, met bijvoorbeeld frequente verbindingen naar Schiphol en Duitsland (de Berlijn-lijn). Anderzijds over de weg, waarin de aanleg van de Laan Hart van Zuid met een directe verbinding naar het Twentekanaal en de A35 essentieel is.

Siemens ziet voordelen in de ontwikkelingen binnen het project Hart van Zuid. Het bedrijf komt hierdoor te liggen in een hoogwaardige stationsomgeving, samen met het WTC Twente, het ROC van Twente en cultuurvoorzieningen als Pop- en Cultuurpodium Metropool en Twents Techniekmuseum HEIM.

Siemens Industrial Turbomachinery, de Hengelose vestiging die onderdeel uitmaakt van de Siemens Energy Sector, is een belangrijke speler in de Olie & Gas industrie. Het high-tech bedrijf met verscheidene grote montagehallen en een omvangrijke service afdeling biedt werk aan circa 550 mensen. Siemens vervult in de lokale en regionale werkgelegenheid een belangrijke rol. Direct en indirect zijn aan dit bedrijf circa 1.000 arbeidsplaatsen gekoppeld.

Van Wijnen Projectontwikkeling Oost BV is de ontwikkelaar van het gebouw en werkt in dit WTC Business District samen met MAB Development. De realisatie is in handen van Van Wijnen Eibergen. De kantoorontwikkeling is verkocht aan het Duitse Wölbern Invest.

Nadere inlichtingen voor de redactie:

Maike Olde Agterhuis, PR en Communicatie Hart van Zuid Telefoon: +31 (0)70 240 8075
E-mail: m.oldeagterhuis@hartvanzuid.nl
Internet: http://www.www.hartvanzuid.nl/

Persvoorlichting: Bernard H. Bos
Telefoon: +31 (0)70 333 2325
E-mail: bernard.bos@siemens.com