Dienstenbond CNV

Nieuws

6 december 2010

Sociaal Plan Telegraaf Media Groep wordt verlengd

Het huidige Sociaal Plan van de Telegraaf Media Groep (TMG) loopt eind van dit jaar af. Onlangs heeft CNV Media gesproken over een vervolg. Vanuit TMG is de intentie uitgesproken het Sociaal Plan ongewijzigd voor een jaar te verlengen. Zowel de vakorganisaties als de COR staan hier positief tegenover.

Sociaal Plan geeft zekerheid
TMG heeft aangegeven dat er in de nabije toekomst geen grootschalige reorganisaties zijn voorzien. Aan de andere kant blijft TMG een bedrijf dat constant in beweging is. Het is dus nooit uit te sluiten dat er zich binnen bepaalde bedrijfsonderdelen reorganisaties zullen voordoen. Daarom is het goed dat er een degelijk Sociaal Plan ligt om de gevolgen daarvan op te vangen.

Geen substantiële wijzigingen
Het huidige Sociaal Plan is van een hoge kwaliteit. CNV Media kan zich daarom goed vinden in het ongewijzigd verlengen van het Plan. Wel wil TMG een aantal kleine wijzigingen doorvoeren die gericht zijn op een betere toepassing van het Sociaal Plan, zoals bijvoorbeeld het verbeteren van de bezwaarprocedure. Op alle belangrijke punten blijft alles echter bij het oude. Begin december zal er hierover nader overleg plaatsvinden. Natuurlijk houden wij u op de hoogte.

Vragen of opmerkingen naar aanleiding van deze nieuwsbrief? U kunt contact opnemen met bestuurder Peter Bloemendaal, telefoon: 035 64 60 580. Per e-mail kan ook: p.bloemendaal@remove-this.cnvdibo.nl.