Toyota Nederland

Sportief ogende bodykit voor Full Hybrid Toyota Prius

De Full Hybrid Toyota Prius kan vanaf nu worden besteld met een sportief ogende bodykit; het Sports Pack. De bodykit bestaat uit sideskirts, een speciale voorbumperspoiler en een onderspoiler voor de achterbumper. Deze extra delen zijn - ook voor bestaande auto's van het huidige model - te bestellen voor Prius'en in de lakkleuren Pearl White, Ultra Silver of Astral Black.

Het door Toyota ontwikkelde Sports Pack is in Japan een groot succes. De bodykit geeft de auto namelijk een sportiever uiterlijk zonder de lage luchtweerstand - en daarmee het zeer gunstige brandstofverbruik - van de Prius negatief te beïnvloeden. De dynamiek kan nog verder worden benadrukt met de lichtmetalen velgen "Iguan" of "Action" en een carbon look dak.

Toyota Prius: Schoon en financieel aantrekkelijk Dankzij zijn hybrideaandrijving kan de Full Hybrid Toyota Prius 100% elektrisch rijden en is de uitstoot van CO2, fijnstof en stikstofoxiden nihil. In deze EV-modus bedraagt de actieradius 2 kilometer bij een snelheid van maximaal 50 km/u. Omdat de Prius een lage emissie kent (CO2 89 gr/km) en zuinig (3,9 l/100km) is, betaalt de consument geen wegenbelasting (MRB) en BPM. En wie de auto zakelijk rijdt, heeft een bijtelling van slechts 14%.

Het Sports Pack kost 1.595 euro inclusief montage, maar valt als achteraf gemonteerde accessoire buiten het bijtellingsbedrag.