Gemeente Amsterdam


en afgesloten
6 december 2010

---

Eerste kansenzonedossier gecontroleerd en afgesloten

3 december 2010
-
Rosanne Kolmer
Ondernemers die in hun bedrijf willen investeren en gevestigd zijn in een van de kansenzones in Nieuw-West, kunnen een subsidie-aanvraag indienen voor de helft van de investering tot een maximum van veertigduizend euro.

Zo kreeg tandartspraktijk Tjin als eerste in december 2009 vijfduizend euro subsidie voor de aanschaf van apparatuur. De facturen van deze aanschaf zijn gecontroleerd. De subsidie is juist besteed en definitief toegekend.

1 jaar de tijd

Ondernemers die subsidie krijgen, hebben 1 jaar de tijd om het geld uit te geven en alle facturen in te dienen voor controle van de uitgaven. De budgetten zijn gebiedsgebonden.

Nieuwe aanvragen

Deze week werden twee nieuwe aanvragen goedgekeurd. Tom Bergevoet Architecture aan de Jan Evertsenstraat investeert 7.500 euro in zijn bedrijf en krijgt de helft gesubsidieerd. Een praktijk voor echografie aan de Jan Evertsenstraat investeert twee ton en ontvangt de maximale subsidie van veertigduizend euro.

Investeren in achterstandswijken

De kansenzones in Nieuw-West worden gefinancierd door het Europese Fonds voor Regionale Ontwikkeling. Het is een investeringsregeling waarbij met Europees geld de buurteconomie in achterstandswijken wordt gestimuleerd.

---