Gemeente Amsterdam


in Osdorp
6 december 2010

---

Nieuw activiteitencentrum voor jongeren in Osdorp

3 december 2010
-
Rosanne Kolmer
Jongeren in de wijk Osdorp bedenken en organiseren straks zelf hun activiteiten. Stadsdeelwethouder Jesse Bos (Welzijn) opent eind januari een activiteitencentrum voor jongeren waarin dit kan.

Bos wil op die manier bereiken dat jongeren geactiveerd worden. Het activiteitencentrum is gevestigd op het plein voor de Sint Lukaskerk aan de Osdorperban, hoek Reimerswaalstraat. Rond het centrum komen parkeerplekken.

Ook geschikt voor bijeenkomsten

Het pand is primair voor jongeren, maar in overleg kunnen ook andere organisaties er gebruik van maken. Het biedt mogelijkheden voor bijeenkomsten tussen jong en oud. In het activiteitencentrum kunnen 50 jongeren terecht en bij bijzondere evenementen maximaal 70.

Indeling

Het pand wordt gebouwd door Ymere. Er is een inloopruimte met zithoek, een kookwerkplaats met tafel voor 15 personen en twee toiletruimten. Het gebouw bevat verder twee trappen en een kleine lift. Hiermee is het gebouw ook toegankelijk voor invaliden. Boven is een geluidsdichte ruimte voor activiteiten.

Voor wie precies?

De wijk rondom het activiteitencentrum telt 10.300 inwoners, een derde is jonger dan 23 jaar. Er zijn in totaal 262 tien tot veertienjarigen en 239 jongeren van vijftien tot negentien jaar.
---