Ingezonden persbericht


Persbericht

Criminele meiden: een vergeten groep

Op maandag 6 december a.s. organiseert Alleato, adviesbureau voor sociale vraagstukken in Utrecht een themamiddag over de toename van het aantal meiden in de criminaliteit en de problematiek die hieraan ten grondslag ligt. Tevens is er een informatiemarkt waar organisaties hun aanpak voor meiden presenteren. Meiden lijken een vergeten groep; bijna alle aandacht gaat uit naar (allochtone) criminele jongens. Ten onrechte, want het aandeel van meiden in criminaliteit neemt sterk toe en de problemen waarmee zij (en dus ook de omgeving) te maken krijgen, worden steeds complexer. In 2010 deed Alleato in de provincie Utrecht onderzoek naar de stand van zaken rondom meidencriminaliteit en de problematiek die hiertoe leidt. Aanleiding was o.a. het jaarverslag 2007 van het Openbaar Ministerie, waarin te lezen is dat het aantal meisjes dat in aanraking komt met politie en justitie opvallend stijgt. Alleato onderzocht hoe het probleem in de provincie Utrecht wordt ervaren en wat de cijfers eigenlijk zeggen.

Tijdens de bijeenkomst op 6 december 2010 wordt het Alleato- rapport 'Moordmeiden' gepresenteerd, waarin de uitkomsten van het onderzoek beschreven staan. Programma:
"h Inloop vanaf 13.30 uur
"h 14.00 Welkom door Alleato
"h 14.10 Inleiding door Annemarie Slotboom - universitair docent en onderzoeker aan de Vrije Universiteit naar o.a. delinquent gedrag bij meisjes "h 14.30 Presentatie van het rapport ' Moordmeiden' door Alleato adviseurs Miriam Zandvliet en Inger Luijten
"h 15.00 Pauze
"h 15.20 Open Space: interactief onderdeel met input van het publiek "h 16.30 Terugkoppeling uitkomsten Open Space
"h 16.45 Afsluiting
"h 17.00 Borrel

Adres: Bemuurde Weerd Westzijde 4
3513 BH Utrecht
t. 030 - 231 38 33
Aanmelden via: info@alleato.nl




Ingezonden persbericht