Bestuursvoorzitter SVB wordt voorzitter ISSA

06/12/2010 08:58

Sociale Verzekeringsbank

Bestuursvoorzitter SVB wordt voorzitter internationale koepelorganisatie sociale zekerheid

Streven ISSA gericht op sociale zekerheid voor alle wereldburgers

Amstelveen, 6 december 2010 - Tijdens het World Social Security Forum van de ISSA in Kaapstad is bestuursvoorzitter Erry Stoové van de Sociale Verzekeringsbank dit weekend gekozen tot de nieuwe voorzitter van de ISSA. ISSA is de wereldwijde overkoepelende organisatie voor uitvoeringsorganisaties in de sociale zekerheid.

De ISSA vertegenwoordigt ruim 340 organisaties in 147 landen. Daarmee is de ISSA een van de belangrijkste internationale spelers op het gebied van de uitvoering van sociale zekerheid. Haar belangrijkste streven is tijdens het World Social Security Forum opnieuw bekrachtigd, namelijk de bevordering van sociale zekerheid voor alle wereldburgers. De ISSA werkt daartoe nauw samen met de ILO, de internationale arbeidsorganisatie van de Verenigde Naties, Wereldbank, IMF en de WHO.

Het voorzitterschap van de ISSA geldt voor drie jaar en is een erefunctie. Erry Stoové: "De huidige financiële en economische crisis herinnert ons eens te meer aan de kwetsbaarheid van de wereldeconomie en meer in het bijzonder van de sociale infrastructuur. Nu meer dan ooit, is het belangrijk om prioriteit te blijven geven aan sociale zekerheid en gezondheidszorg, en bescherming van de meest kwetsbare groepen in de samenleving, ongeacht waar mensen werken of wonen. Als de alliantie van overheidsdiensten die verantwoordelijk zijn voor preventie, verzorging en vele vormen van sociale zekerheid, heeft de ISSA een missie die zich uitstrekt naar de toekomst: wij moeten ervoor zorgen dat sociale zekerheid hoog op de agenda blijft."


------------

Over de ISSA

De International Social Security Association (ISSA) is in 1927 opgericht onder auspiciën van de internationale arbeidsorganisatie van de VN (ILO). De ISSA brengt wereldwijd de uitvoerend organisaties binnen de sociale zekerheid samen met als doel de bevordering van sociale zekerheid voor alle wereldburgers. Het streven is een optimale inrichting van bestuurlijke en technische processen in de uitvoering om de kwaliteit en efficiency constant te verbeteren. Dit doet de ISSA door het organiseren van onderzoek, kennis, platforms en netwerken voor haar leden. Er zijn 344 organisaties lid in 147 landen. Meer informatie op www.issa.int.

Over de Sociale Verzekeringsbank

De SVB is de oudste uitvoerder op het gebied van sociale zekerheid in Nederland. Vroeg of laat krijgt iedereen met de SVB te maken. Bijvoorbeeld voor het AOW-pensioen, de nabestaanden-uitkering Anw, de kinderbijslag of bij vertrek naar het buitenland. Daarom beschouwen wij iedereen met een relatie met de Nederlandse overheid, 18 miljoen mensen, als onze klant. Jaarlijks keert de SVB ruim 30 miljard euro uit aan meer dan 5 miljoen mensen. Meer informatie op www.svb.nl.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.issa.int


Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie,