Ingezonden persbericht


Persbericht
VASTNED RETAIL VERWERFT 17 WINKELPANDEN
IN HET CENTRUM VAN SPIJKENISSE VOOR
¤ 13,1 MILJOEN

Het pan-Europese winkelvastgoedfonds VastNed Retail heeft voor ¤ 13,1 miljoen (inclusief aankoopkosten) 17 winkels in Spijkenisse (Rotterdamse regio) verworven.

De verworven winkels zijn gelegen in het Stadshart Spijkenisse. Spijkenisse is aan te merken als een groeistad met momenteel circa 75.000 inwoners. Het centrum voor winkelend Spijkenisse wordt gevormd door Stadshart Spijkenisse dat onderdak biedt aan circa 200 winkels (www.winkelhartspijkenisse.nl). Een deel van deze binnenstadswinkels is overdekt.
De door VastNed Retail verworven 17 winkels zijn grotendeels verhuurd aan landelijke winkelketens zoals Dolcis, Prenatal, Adam en Steps. De totale verhuurbare vloeroppervlakte van deze 17 winkels bedraagt circa 2.850 vierkante meter en de jaarhuur circa ¤ 0,9 miljoen. Verkoper is ING REIM.
Deze transactie vindt plaats tegen een netto-aanvangsrendement van circa 6%. Reinier van Gerrevink, CEO van VastNed Retail: "Ik ben zeer optimistisch gestemd over de retailmarkt. Zowel op het terrein van verhuringen als investeringen. Sterke retailers zoeken juist nu naar competitieve winkellocaties. Wij zijn met onze winkelportefeuille die grotendeels op binnenstedelijke locaties is gelegen in staat aan die behoefte te voldoen, getuige recente verhuringen in onze portefeuille. Dit betreft niet alleen nieuwe verhuringen, maar ook blijken bestaande huurders vast te willen houden aan toplocaties. Een goed voorbeeld is het recent verlengde contract met de Britse moderetailer Top Shop die een nieuw vijfjarig contract heeft gesloten voor haar winkel aan de Istiklal Caddesi 34. Dit heeft geleid tot een huursprong van circa 75% boven het oude huurniveau.
Ook de investeringsmarkt biedt aantrekkelijke kansen. Onze conservatieve beleningsgraad van circa 40% en onze sterke kaspositie stelt ons in staat snel te handelen bij aantrekkelijke acquisitiemogelijkheden. Met deze aanpak is de afgelopen 12 maanden bijna ¤ 130 miljoen aan nieuwe vastgoedbeleggingen verworven. Deze laatste acquisitie is extra welkom, aangezien deze na levering direct bijdraagt aan het direct beleggingsresultaat per aandeel."

Profiel VastNed Retail
VastNed Retail is een winkelvastgoedbelegger die zich nadrukkelijk richt op binnenstedelijke locaties en actief is in vijf kernlanden: Nederland, Spanje, Frankrijk, België en Turkije. De waarde van de vastgoedportefeuille per 30 september 2010 bedroeg ¤ 1,9 miljard.

Rotterdam, 6 december 2010




Ingezonden persbericht