Royal Boskalis Westminster N.V.

Published: 08:00 CET 06-12-2010 /Thomson Reuters /Source: Koninklijke Boskalis Westminster N.V. /XAMS: BOKA /ISIN: NL0000852580

Boskalis verwerft twee bergingscontracten in India

Papendrecht, 6 december 2010

SMIT Salvage, een dochtermaatschappij van Koninklijke Boskalis Westminster N.V., heeft contracten verworven voor het bergen van twee schepen in India. De contracten hebben een gezamenlijke waarde van circa ¤ 50 miljoen.

De eerste opdracht omvat het opdrijven van een containerschip dat betrokken was bij een aanvaring met een ander schip voor de westkust van India. Alle dekcontainers zijn na de aanvaring van boord gehaald.

De tweede opdracht omvat eveneens het opdrijven van een containerschip. Dit schip, dat in de rivier de Hooghly in het oosten van India ligt, liep eveneens schade op bij een aanvaring met een ander schip.

De werkzaamheden voor beide opdrachten zijn al aan de gang en de verwachting is dat deze voor het eind van het eerste kwartaal 2011 worden afgerond. SMIT Salvage heeft ervaren bergingsteams en materieel ingezet vanuit Rotterdam en Papendrecht, evenals vanuit Singapore. Het materieel dat wordt ingezet omvat onder andere survey-apparatuur, een drijvende kraan, een accommodatievaartuig, transportbakken, sleepboten en andere ondersteunende vaartuigen. Dankzij de strategische locaties van haar bergingsactiviteiten is SMIT Salvage in staat over de hele wereld maritieme noodhulp te verlenen, schepen op te drijven en wrakken te ruimen.

Koninklijke Boskalis Westminster N.V. is een toonaangevende internationale dienstverlener op het gebied van baggeren, maritieme infrastructuur en maritieme diensten. Wij leveren wereldwijd creatieve en innovatieve totaaloplossingen voor infrastructurele uitdagingen in maritieme gebieden, kuststreken en rivierdelta's met ondermeer de aanleg en onderhoud van havens en vaarwegen, creatie van land in water en bescherming van kusten en oevers. Met de activiteiten van SMIT leveren wij een breed spectrum aan maritieme diensten en hebben daarnaast strategische partnerships in het Midden-Oosten (Archirodon) en in de offshore dienstverlening (Lamnalco). Wij hebben belangrijke thuismarktposities in Europa en daarbuiten, beschikking over een veelzijdige vloot van meer dan 1.000 units en zijn actief in circa 65 landen, verspreid over zes continenten. Boskalis heeft inclusief haar aandeel in partnerships circa 14.000 medewerkers in dienst. In 2010 viert Boskalis haar 100- jarig bestaan.

Voor nadere inlichtingen: