Gemeente Brummen


Wijziging in portefeuilleverdeling

(Oorspronkelijke publicatie datum: 05-12-2010)

In april 2010 is het nieuwe college bestaande uit Lokale Partij IPV en VVD aangetreden. Er is een verdeling gemaakt in werkvelden, de zogenaamde portefeuilleverdeling. Deze vindt u onder andere op de gemeentelijke website www.brummen.nl. Recent is taakverdeling op twee onderdelen gewijzigd. Het betreft de onderwerpen Volkshuisvesting en Centrumplan Eerbeek.

De gemeente Brummen wordt in de komende periode geconfronteerd met een flinke opgave op het gebied van leefbaarheid en sociale infrastructuur. Denk hierbij concreet aan het opstellen van een gemeentelijke woonvisie en een sociaal economische structuurvisie, maar ook het actualiseren van de prestatieafspraken met de woningstichtingen in onze gemeente en het verder uitwerken van de plannen Wijs met groen en grijs. Om de aansturing van deze plannen, die nauw met elkaar samenhangen, goed te regelen is besloten deze taken bij één wethouder onder te brengen. Concreet betekent dit dat de portefeuille Volkshuisvesting wordt ondergebracht bij wethouder Frans Bruning.

Een andere wijziging in de portefeuilleverdeling betreft Centrumplan Eerbeek. Met de ondertekening van het Akkoord op Hoofdlijnen breekt een nieuwe fase aan, waarin het daadwerkelijk uitwerken en realiseren van het vastgestelde masterplan centraal staat. Voor het college is dit reden om de aansturing van dit project onder verantwoordelijkheid te brengen van wethouder Bart Elbers. Elbers heeft onder andere ook bouwgrondexploitatie, financiën, economische zaken, wegen en groen in zijn portefeuille. De portefeuille Centrumplan Brummen blijft in handen van wethouder Louke van Wensveen. Dit plan verkeert op dit moment nog in het stadium van planvorming en het opstellen van een masterplan.

De meest recente portefeuilleverdeling vindt u hier.