Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

KPN en Getronics vertrouwen op Red Hat voor de ondersteuning van hun klanten en interne diensten

IT-specialisten erkennen waarde, veiligheid, flexibiliteit van opensourcetechnologie

Amersfoort/Den Haag, 6 december 2010 - Red Hat, Inc. (NYSE: RHT), marktleider in opensourceoplossingen kondigt vandaag aan dat KPN en Getronics hebben gekozen voor Red Hat Enterprise Linux. De oplossing biedt een robuuste, kosteneffectieve en schaalbare infrastructuur die de snel ontwikkelende business van beide organisaties ondersteunt.

KPN is de toonaangevende leverancier van telecommunicatie- en ICT-diensten in Nederland en biedt consumenten vaste en mobiele telefonie, internet en televisie. Voor zakelijke klanten verzorgt KPN tevens volledig beheerde telecommunicatie- en ICT-oplossingen. In de nationale wholesalemarkt levert KPN toegangsdiensten aan onder andere telecom operators, service providers en wederverkopers.

Getronics maakt sinds oktober 2007 deel uit van KPN en is de grootste ICT-dienstverlener in de grootzakelijke markt van de Benelux. De dienstverlener beschikt hiervoor over een compleet portfolio aan geïntegreerde ICT-diensten voor de grootzakelijke markt. Getronics is een bestaande Red Hat Advanced Hosting Partner en werkt op basis van zijn Global Service Delivery Model waardoor klanten over de wereld verzekerd zijn van integrale dienstverlening van een consistente kwaliteit. Als expert in werkplekdienstverlening, connectiviteit, datacenters en adviesdiensten helpt Getronics medewerkers en organisaties beter te presteren.

'Wij waren op zoek naar een betrouwbare, kosteneffectieve opensourceoplossing. Red Hat biedt zijn klanten aansprekende opensourceoplossingen met een solide reputatie', zegt Richard Verstappen, Inkoop Manager IT bij KPN.

'Open standaarden zijn essentieel in het verminderen en laag houden van ontwikkel- en onderhoudskosten en om onafhankelijk te zijn van leveranciers,' zegt Werner Knoblich, VP en General Manager bij Red Hat. 'Met Red Hat Enterprise Linux is KPN in staat groei te realiseren in een uitdagende en competitieve markt aangezien men verzekerd is van een constant niveau qua dienstverlening, prestaties en veiligheid binnen een kosteneffectief model.'

Kijk voor meer informatie over Red Hat op: www.redhat.com. Voor meer nieuws, zie www.press.redhat.com.

Over Red Hat

Red Hat staat wereldwijd aan de top als leverancier van opensourceoplossingen en is opgenomen in de S&P 500, een belangrijke Amerikaanse beursindex. Naast het hoofdkantoor in het Amerikaanse Raleigh (NC) heeft Red Hat ruim 65 vestigingen over de hele wereld. CIO's hebben Red Hat in het CIO Insight Magazine Vendor Value-onderzoek voor de zevende maal op rij verkozen als een van de beste leveranciers van enterprise software. De organisatie biedt hoogwaardige en betaalbare technologie met zijn besturingssysteemplatform, Red Hat Enterprise Linux. Het platform wordt gecombineerd met applicaties en management en Service Oriented Architecture (SOA) oplossingen, waaronder de Red Hat Enterprise Virtualization en JBoss Enterprise Middleware. Red Hat biedt zijn klanten wereldwijd ondersteuning, training en consultancy via hooggekwalificeerde partners. Kijk voor meer informatie op: www.redhat.com.

Foto: Bovenste rij van links naar rechts: Rajiv Sodhi (Regional Manager Benelux bij Red Hat), Willem van Ruitenburg (sr. buyer bij Getronics), Robert Molijn (Strategic Account Manager bij Red Hat), Henk Hoogvliet (Contract Manager bij KPN), Richard Verstappen (Inkoop Manager IT bij KPN). Onderste rij van links naar rechts: Werner Knoblich (VP en General Manager bij Red), Joost Peerdeman (CPO bij KPN).

Dit persbericht is ook te vinden op: http://www.l-dj.nl/nieuws/nieuwsbericht/126