Kans op gladde wegen door aanvriezende mist

06/12/2010 10:01

Vlaamse Overheid

Ondertussen zijn de strooidiensten van het Agentschap Wegen en Verkeer al meer dan een week dag en nacht in de weer om de wegen sneeuw- en ijsvrij te maken. Ook afgelopen nacht werden preventieve strooiwerken uitgevoerd. Zowel gewest- als autosnelwegen liggen er deze ochtend van 6 december zeer goed bij. Voorzichtigheid blijft echter steeds geboden, vooral omwille van de verwachte aanvriezende mist, die plaatselijk kan zorgen voor gladheid en slechte zichtbaarheid. Volgens het verkeerscentrum kunnen de reistijden op sommige snelwegen hierdoor wat hoger zijn dan tijdens een gewone maandagochtendspits.

Einde van deze winterprik: 23.600 ton zout gestrooid

Het koude weer en de winterse buien van de afgelopen week zorgden ervoor dat de ruim- en strooiwagens van het Agentschap Wegen en Verkeer meermaals uitreden. Sinds het begin van de winterprik strooide het agentschap al 23.600 ton zout.

Via het gladheidsmeetsysteem en eigen inspecties op de weg houdt het agentschap de toestand van de weg permanent in de gaten. Op basis van deze gegevens wordt beslist welke acties ondernomen moeten worden. Ondertussen bestrooiden de strooiwagens elk van de 300 trajecten gemiddeld 19 keer preventief of curatief.

Permanentienummer voor vragen over de winterdienst: 0499/593 135

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen: Zie het origineel