Ingezonden persbericht


Cordys-software combineert als beste
modellering en implementatie van bedrijfsprocessen

Fraunhofer-onderzoek: Cordys Business Operations Platform (BOP) versterkt samenwerking tussen 'business' en 'IT'

Putten, 6 december 2010 - Cordys, toonaangevend leverancier van software voor verbetering van bedrijfsprocessen, combineert als beste de modellering en implementatie van processen in zijn Business Operations Platform (BOP). Deze combinatie maakt een optimale samenwerking tussen bedrijfsafdelingen en de IT-afdeling mogelijk. Dit blijkt uit een onderzoek van de Industrial Engineering-afdeling van het gerenommeerde Duitse Fraunhofer-instituut.(1)

De marktanalyse van het Fraunhofer-instituut toont aan dat het Cordys Business Operations Platform (BOP) de samenwerking tussen een bedrijfs- en een IT-afdeling optimaliseert. Het Cordys-platform onderscheidt zich doordat het gebruikers in staat stelt om hun bedrijfsprocessen en activiteiten binnen één enkele omgeving te analyseren, te ontwerpen, te implementeren en te monitoren.

Bij de Business Process Management-oplossingen (BPM) van Cordys is het de bedrijfsafdeling die een proces definieert. De IT-afdeling biedt hierbij ondersteuning en is verantwoordelijk voor de implementatie. Procesmodellen vastgelegd in standaarden, zoals Business Process Modeling Notation (BPMN), ondersteunen hierbij beide afdelingen zodat complexe bedrijfsprocessen helder beschreven en uitgevoerd kunnen worden

Hans de Visser, Chief Marketing Officer van Cordys: "In ons Business Operations Platform hebben wij een naadloze integratie tussen de verschillende componenten. Daarmee richten wij ons op maximale ondersteuning van de bedrijfsvoering, en IT moet hierbij ondersteunend zijn. Het onderzoek van het Fraunhofer-instituut ziet het geïntegreerde platform als een kwaliteitskeurmerk voor modelleringsoplossingen."

Meer informatie over het onderzoek 'Business Process Modeling 2010' is te vinden via www.dm.iao.fraunhofer.de/bpm2010.jsp.

(1) Dieter Spath, Anette Weisbecker, Jens Drawehn (Hrsg.): marktonderzoek 'Business Process Modeling 2010', Fraunhofer-Institut für Arbeitswirtschaft und Organisation IAO, S. 201.

Over Cordys
Cordys is een wereldwijde leverancier van software voor het verbeteren van bedrijfsprocessen. Global 2000-bedrijven kiezen voor Cordys om de prestaties van hun bedrijfsactiviteiten te verbeteren, zoals het verhogen van de productiviteit, snellere introductie van nieuwe producten en het sneller inspelen op veranderende marktomstandigheden. Cordys is een wereldspeler en heeft naast kantoren in Noord- en Zuid-Amerika, EMEA, Azië en het Pacifisch gebied zijn hoofdkantoor in Nederland.

Contactgegevens