Ingezonden persbericht



---



PERSBERICHT
Zoetermeer, 6 december 2010

Wecycle geeft groen kerstcadeau aan milieubewuste Amsterdammers

Wecycle deelt 'groene' kerstcadeaus uit in Amsterdam. Iedere inwoner die een elektrisch apparaat of spaarlamp inlevert bij één van de zes gemeentelijke Afvalpunten in de stad, ontvangt een gratis Jekko. De Jekko is een handige inzamelhulp voor thuis voor kleine elektrische apparaten, batterijen en spaarlampen. Door Jekko's gratis te verspreiden, willen de gemeente Amsterdam en Wecycle afvalscheiding en recycling bevorderen. Tot en met vrijdag 24 december kunnen Amsterdammers een Jekko ophalen (zolang de voorraad strekt). Een overzicht van de Afvalpunten staat op www.afval.amsterdam.nl.

Kleine gebruikte elektrische apparaten, kapotte spaar- en LED-lampen en lege batterijen slingeren dikwijls rond in huis. Uiteindelijk belanden deze vaak in de vuilnisbak, terwijl de kleine elektrische apparaten voor meer dan 70% kunnen worden gerecycled, spaarlampen zelfs voor bijna 95%. Het gaat om totaal 33 miljoen kilo die jaarlijks verloren gaat. Met de Jekko zijn deze spullen eenvoudig op te sparen en in één keer weg te brengen, bijvoorbeeld naar een Afvalpunt. Afgedankte apparaten en spaarlampen kunnen ook worden ingeleverd bij de winkels als er een soortgelijk product word gekocht.

Fotobijschrift

Amsterdammers krijgen op het Afvalpunt een gratis Jekko bij inlevering van een elektrisch apparaat of spaarlamp.

Over Wecycle

Wecycle wil iedereen ervan bewust maken dat gebruikte kleine elektrische apparaten (mp3-speler, spelcomputer, föhn, boor, radio, broodrooster, enz.) en spaarlampen niet thuishoren in de afvalbak of in een land waar minder eisen worden gesteld aan de veiligheid voor mens en milieu bij inzameling en recycling. Kostbare grondstoffen gaan hierbij verloren, terwijl hergebruik mogelijk is tot meer dan 90 procent. "Gooi nooit weg, maar lever in!" is daarom de centrale boodschap van Wecycle, die aangeeft dat het heel normaal en nuttig is ook kleine apparaten en spaarlampen in te zamelen. Meer informatie: www.wecycle.nl.

Over de NVMP
De Stichting NVMP (Nederlandse Verwijdering Metalektro Producten) organiseert de inzameling en recycling van elektrische apparaten en spaarlampen in opdracht van de producenten en importeurs. Zij geven hiermee invulling aan hun maatschappelijke verantwoordelijkheid en voldoen aan hun wettelijke verplichtingen. De NVMP heeft een landelijk dekkend systeem om efficiënt en milieuvriendelijk in te zamelen en te recyclen. Meer informatie: www.nvmp.nl.



Hyperlinks

www.wecycle.nl www.nvmp.nl

Trefwoorden

Wecycle, Gemeente Amsterdam, Afvalpunt, recycling, Stichting NVMP, Sinterklaas, Jekko, Amsterdam, elektrische apparaten, spaarlampen.

Noot aan de redactie /

Ingezonden persbericht