Ingezonden persbericht


Persbericht

Resto VanHarte viert vijfjarig bestaan
met Burgemeester Aboutaleb en Prinses Máxima

Amsterdam, 6 december 2010 - Met een gongslag op de Amsterdamse effectenbeurs heeft oprichter Fred Beekers vandaag de eerste lustrumweek van Resto VanHarte geopend. Met Resto's door heel Nederland zet Resto VanHarte zich in voor een wijk waar mensen elkaar ontmoeten en uitsluiting geen kans krijgt. Deze week vinden tal van feestelijke activiteiten plaats, met als hoogtepunt de opening van het 25e Resto in Amersfoort door Prinses Máxima.

Fotograaf: Fred Vergeer

Oprichter en directeur Fred Beekers over het Resto VanHarte lustrum: "Sinds de oprichting in 2005 blijken de Resto's een groot succes. Het aantal bezoekers stijgt ieder jaar en in 2010 hebben meer dan 90.000 Restobezoekers met elkaar gegeten en elkaar ontmoet".

Activiteiten
In alle Resto's is het deze week feest: door het hele land vinden lustrumrecepties plaats, burgemeester van Rotterdam Ahmed Aboutaleb kookt donderdag in het Rotterdamse Resto en diezelfde dag opent H.K.H. Prinses Máxima der Nederlanden het 25e Resto in Amersfoort. In de lustrumweek vraagt Resto VanHarte met een brief aan de fractiewoordvoerders van sociale zaken in de Tweede Kamer tevens aandacht in de politiek voor het onderwerp sociale cohesie.

Resto VanHarte Cadeaubon
Ter gelegenheid van het vijfjarig bestaan heeft Resto VanHarte een cadeaubon ontwikkeld, goed voor een driegangendiner in een van de 25 Resto's. De bon kost ¤ 15,-, de werkelijke waarde van het diner, dat met hulp van donateurs en sponsors voor slechts ¤ 6,- wordt aangeboden aan de gasten in de Resto's. Het initiatief blijft zo voor iedereen toegankelijk. De opbrengst van de cadeaubonnen komt ten goede aan Resto VanHarte. De actie is een nieuwe manier om Resto VanHarte te steunen en iemand een bijzondere ervaring te geven.

Einde persbericht

Over Resto VanHarte
Resto VanHarte (www.restovanharte.nl) is het levendige buurtrestaurant met lekkere maaltijden voor een lage prijs. Regelmatig schuiven buurtprofessionals aan, zoals de wijkagent, de imam, dominee of huisarts, om nuttige informatie te geven en te vertellen over activiteiten in de buurt.

Als gastheer zet Resto VanHarte zich in voor een wijk waar mensen elkaar ontmoeten en uitsluiting geen kans krijgt. Met eettafels en activiteiten op 25 locaties in ons land laat de organisatie mensen kennis maken met elkaars cultuur en achtergronden.

Het eerste Resto is in 2005 geopend door de voormalige initiatiefnemers van Artsen zonder Grenzen Nederland, maatschappelijk betrokken kunstenaars en ondernemers. Als organisatie zonder winstoogmerk draait Resto VanHarte op giften van donateurs en sponsors. De drijvende kracht achter de organisatie zijn vrijwilligers. Samenwerking met verschillende lokale instanties en organisaties zorgt jaarlijks voor meer dan 90.000 maaltijden op tafel.

Nadere informatie: