Utada Hikaru's concert in Japan op 8 december wordt live uitgezonden door Ustream voor fans over de hele wereld!

TOKYO--(BUSINESS WIRE)-- 20101206 --

EMI Music Japan heeft vandaag aangekondigd dat Utada Hikaru's concert op 8 december in de Yokohama Arena, het eerste concert van haar “WILD LIFE”-tour, over de hele wereld live wordt uitgezonden via Ustream.

Het besluit om het concert live uit te zenden via Ustream is een reactie op steeds aanhoudende verzoeken van buitenlandse fans. Het was de hartewens van Hikaru dat al haar fans, niet alleen die in Japan maar ook elders in de wereld, zouden kunnen genieten van dit ultieme liveoptreden. De liveuitzending van Ustream maakt dit mogelijk.

Het optreden wordt uitgezonden op twee kanalen, één voor PC’s en één voor smartphones. Het wordt ongeveer vanaf 19:00 uur JAPANSE TIJD (GMT +9 – zorg dat u uw lokale tijd berekent) tot het eind uitgezonden.

De live Ustream-uitzending wordt deze keer mogelijk gemaakt met de volledige medewerking van Ustream Asia.

Utada Hikaru (ook bekend als Hikki) debuteerde in december 1998 met een grote hitsingle. Na de verkoop van meer dan twee miljoen singles kort na de release, stond Hikaru ineens in de spotlight. Er werden in binnen- en buitenland meer dan 9,9 miljoen exemplaren verkocht van haar debuutalbum First Love, een nieuw record voor de Japanse muziekindustrie. Een record dat tot op heden nog niet is gebroken.

In slechts drie maanden had Utada Hikaru meer dan 300.000 volgers van haar Twitter-account (http://twitter.com/utadahikaru). Haar nieuwste album, Utada Hikaru SINGLE COLLECTION VOL.2, zal rond de tijd van het concert wereldwijd verkrijgbaar zijn op iTunes.

San-e Ichii, President en CEO van EMI Music Japan: “Het is een geweldige eer om een kans te kunnen creëren voor fans over de hele wereld om een van Hikaru's spectaculaire optredens te bekijken. We hopen van harte dat zoveel mogelijk mensen met dit optreden kunnen genieten van de genialiteit van Utada Hikaru.”

  • Ustream-accountpagina live-uitzending “WILD LIFE”

Hoofdkanaal (700kbps; kijken via een PC aanbevolen) http://www.ustream.tv/channel/wl1

Subkanaal (300kbps; kijken via een iPhone/iPad aanbevolen) http://www.ustream.tv/channel/wl2

Tijdstip live-uitzending: (woensdag) 8-12-2010 19:00 uur JAPANSE TIJD

  • Utada Hikaru SINGLE COLLECTION VOL.2

http://itunes.apple.com/jp/album/utada-hikaru-single-collection/id402933582

Officiële websites

HIKKI'S WEBSITE http://emimusic.jp/hikki/index_e.php

Utada Hikaru's officiële Twitter-account http://twitter.com/utadahikaru

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
EMI Music Japan Inc.
Nozomu Kaji ,+81-3-6830-8166
Marketing Promotion Division
nozomu.kaji@emimusic.com

Fax: +81-3-6830-8197