Open Source internetbedrijf kiest voor het nieuwe werken


ZZP-ers in plaats van vast personeel

AKKRUM, FRIESLAND, 20101206 -- Ook in de ICT en creatieve industrie branche kiezen steeds meer mensen voor een bestaan als ZZP-er. Het nieuwe internetbedrijf DNA Media (de nieuwe aanpak) maakt hier dankbaar gebruik van. Door het nieuwe werken is er een nieuwe aanpak mogelijk: DNA werkt niet met vast personeel, maar kiest volledig voor ZZP-ers. Per project wordt er een team samengesteld uit de beste ZZP-ers op het gebied van expertise, kwaliteit en prijs.

Oprichter Nico Oud van DNA Media: "Tot voor kort was dit nog niet haalbaar, maar door het groeiend aantal ZZP-ers en de nieuwe mogelijkheden om via internet te werken kan dit. Ik vertaal de wensen van de klant naar een projectplan. Bij het projectplan zoek ik de beste mensen. Voorheen waren dit automatisch de mensen die in vaste dienst zijn, terwijl zij lang niet altijd het beste resultaat opleveren. Daarnaast zorgt de overhead bij de traditionele manier van werken dat het onnodig duur wordt voor de klant. Wij beschikken over een breed scala aan expertise, maar hebben geen personeelsmanager of groot kantoorpand nodig en dat ziet de klant terug in onze prijsstelling".
Deze nieuwe aanpak is ook mogelijk doordat DNA Media gebruik maakt van de Open Source standaarden die er tegenwoordig zijn. Elke ZZP-er kan eenvoudig met deze standaarden werken, ze zijn toegankelijk voor iedereen. "Anders was het werken met zoveel verschillende ZZP-ers niet mogelijk geweest", aldus Nico Oud. De nieuwe aanpak verwacht omgerekend naar traditionele FTE's gemiddeld 10 mensen aan het werk te hebben. Maar dit verschilt dus per week en is afhankelijk van het aantal en type projecten.