Bellabrisa ontvangt nominatie voor Belgische Horeca Award


"Geuren kunnen de sfeer en eetlust in horecagelegenheden stimuleren"

CUIJK, 20101206 -- Het bedrijf Hellar Products uit Cuijk heeft met het product BellaBrisa een nominatie te pakken in België. Het is een nominatie voor de Horeca Award 2011 in de categorie innovatie en noviteiten. Met BellaBrisa brengt men passende geuren in kantoren, instellingen en dus ook in horecagelegenheden. Op maandag 7 februari 2011 worden tijdens een gala in het Belgische Genk de Horeca Awards 2011 uitgereikt.

"Vaak is de geur het eerste wat je onbewust opmerkt als je ergens binnenkomt," vertelt Ruud Schoemakers van Hellar Products uit Cuijk. "Uit onderzoek is gebleken dat een aangename geur op kantoor kan zorgen voor een betere productiviteit en in winkels kan men met geur het koopgedrag van de consument beïnvloeden. Daarnaast bepaald geur voor een groot gedeelte de sfeer." Aangezien sfeer in een horecagelegenheid erg belangrijk is ontwikkelde Hellar Products de BellaBrisa Quattro. "De oorspronkelijke BellaBrisa is een systeem wat we integreren in de luchtcirculatie binnen gebouwen zoals kantoren, instellingen en productiebedrijven. De Quattro variant is kleiner en daardoor als stand-alone te gebruiken in kleinere ruimtes, kantoren, winkels en horecagelegenheden." Schoenmakers geeft nog aan dat een lekkere geur ook de eetlust van de bezoeker op kan wekken.

Dat dit zo is bevestigd Hans Verhaaf. Hij is eigenaar van het museumcafé in het van Goghmuseum in Amsterdam. "We hebben de Quattro nu enkele dagen staan en de reacties zijn nu al zeer positief. Als geuren hebben we muffin chocolate, soepgroenten, mokka koffie en aplle pie." Verhaaf vertelt dat hij eigenlijk niet echt op zoek was naar zoiets maar per toeval Ruud Schoemakers op de radio hoorde vertellen over BellaBrisa. "Als we gegrilde kip uit de oven halen of koffiebroodjes afbakken krijg je een heerlijke geur in de zaak. Ik dacht dat kan BellaBrisa dan wellicht ook." Nu test men in het museumcafé met diverse geuren maar alle 4 doen ze het volgens Verhaaf prima.

Kijk voor meer informatie rond de nominatie voor de Horeca Award op www.horecaawards.com en op www.bellabrisa.nl is meer informatie over de geursystemen te vinden.

Bellabrisa