Compellent breidt samenwerking met VMware uit met introductie van calamiteitsbestendige cloud computing-oplossingen voor datacenters

De combinatie van Fluid Data™ Storage en VMware vCenter™ Site Recovery Manager maakt het mogelijk de functionaliteit voor gegevensbeveiliging en –herstel sneller een eenvoudiger te implementeren

AMSTERDAM--(BUSINESS WIRE)-- 20101206 --

Compellent Technologies (NYSE: CML) maakt bekend dat het zijn samenwerking met VMware heeft uitgebreid door de Storage Center-systemen en VMware vCenter™ Site Recovery Manager in de vorm van een gebundelde oplossing aan te bieden. Deze nieuwe disaster recovery-oplossing stelt bedrijven in staat om een calamiteitsbestendige cloud-omgeving te creëren. Klanten kunnen met minimale kosten en inspanning het verplaatsen, beschermen en herstellen van hun gegevens automatiseren om ingeval van een mogelijke calamiteit snel te herstellen.

Door het gebruik van Compellent Fluid Data-opslag met VMware vCenter Site Recovery Manager als basis is de Ohio Department of Developmental Disabilities erin geslaagd om een private cloud te ontwikkelen. De zorginstelling voor kinderen met een ontwikkelingsstoornis heeft daarnaast de beveiliging en het herstel van bedrijfs- en klantengegevens voor 10 van zijn locaties weten te automatiseren.

“Onze dienstverlening aan 80.000 mensen in Ohio vereist een betrouwbare en optimaal beschikbare ICT-infrastructuur”, aldus Brian Brothers, manager netwerkbeheer van de Ohio Department of Developmental Disabilities. “In slechts zes maanden tijd slaagden we erin om 90 procent van onze server- en opslaghardware te virtualiseren, bij een doelstelling van 98 percent. Hierdoor zijn wij in staat geweest verdere besparingen op de ruimte-, energie- en koelingskosten te realiseren. Tijdens dit proces hebben we VMware vCenterTM Site Recovery Manager op naadloze wijze geïntegreerd met de bestaande Compellent-replicatie, waarmee we over een robuuste disaster recovery-oplossing beschikken. Met de technologie van Compellent en VMware kunnen we nu op elk gewenst moment capaciteit tussen onze datacenters verplaatsen en ICT-diensten aanbieden die schaalbaar zijn naar talloze afdelingen binnen onze organisatie”.

Disaster recovery stelt bedrijven in staat om hun bedrijfskritische gegevens te beschermen, maar is doorgaans moeilijk te realiseren vanwege de kosten, handmatige processen en complexiteit die ermee gepaard gaan. Door de Fluid Data-oplag van Compellent te combineren met VMware vCenter Site Recovery Manager kunnen bedrijven en ICT-dienstverleners op elk gewenst moment, vanaf een centrale locatie en via één interface hun herstelplannen beheren, bijwerken, aanpassen en testen, zelfs tijdens normale werktijden.

De nieuwe disaster recovery-oplossing is nu direct verkrijgbaar via het wereldwijde netwerk van Compellent-resellers. Om een snelle implementatie te waarborgen en de zakelijke waarde van virtualisatie te vergroten zullen de medewerkers van de Copilot-ondersteuningsdienst van Compellent optreden als vast aanspreekpunt voor alle vragen met betrekking tot het ontwerp, de implementatie en het onderhoud van de infrastructuur.

Het belangrijkste nieuws:

  • Compellent breidt zijn jarenlange samenwerking met VMware uit door VMware vCenter Site Recovery Manager en Compellent Fluid Data-opslag in de vorm van een gebundelde oplossing aan te bieden.
  • Compellent combineert VMware vCenter Site Recovery Manager met de replicatie op afstand, geautomatiseerde gelaagde opslag en thin provisioning van Compellent in de vorm van een schaalbaar platform met zakelijke beheersoftware waarmee de replicatie met slechts zes muisklikken kan worden ingesteld en geactiveerd.
  • Virtualisatie op basis van Compellent en VMware stelt bedrijven en dienstverleners in staat om de kosten van disaster recovery te reduceren, de efficiëntie van hun hardware te vergroten, gegevens automatisch te laten verplaatsen en de netwerkinfrastructuur te optimaliseren.
  • De combineerde oplossing maakt deel uit van een pragmatische aanpak van de ontwikkeling en beveiliging van cloud computing-omgevingen door middel van vereenvoudigde disaster recovery.
  • De combinatie van Compellent Storage Center en VMware vCenter Site Recovery Manager biedt onder meer de volgende voordelen:
    • Goedkopere disaster recovery dankzij een reductie van de hardware- en softwarekosten door middel van virtualisatie, lagere kosten voor het bandbreedteverbruik dankzij optimalisatie van het gegevensverkeer tussen locaties en lagere personeelskosten dankzij vereenvoudigd beheer.
    • Een veerkrachtige cloud computing-omgeving die tegen elke calamiteit bestand is. Klanten kunnen hun gegevens up-to-date houden met behulp van de Live Volume-technologie van Compellent voor de online migratie van gegevens tussen arrays. Met behulp van de Remote Instant Replay-software van Compellent kunnen klanten ruimtebesparende gegevenssnapshots tussen locaties verplaatsen, terwijl VMware vCenter Site Recovery Manager virtuele machines in een voortdurende staat van gereedheid houdt.
    • Een flexibel en eenvoudig te beheren calamiteitenplan dankzij centraal bronbeheer en de mogelijkheid om tijdens normale werktijden te testen.

Ondersteunende citaten

  • Bruce Kornfeld, vicepresident Alliances & Business Development bij Compellent:

“Nu steeds meer bedrijven hun heil zoeken in gevirtualiseerde omgevingen en cloud computing bieden Compellent en VMware hen de mogelijkheid om in een kwestie van minuten te herstellen van gegevensverlies. Dankzij de nieuwe oplossing hoeven ze hiervoor minder hardware en software aan te schaffen en beheren. De combinatie van de technologie van Compellent en VMware resulteert in een vereenvoudigde, efficiënte en schaalbare disaster recovery-oplossing. Als gevolg van de voortdurende innovatie die we het bedrijfsleven bieden, geven steeds meer ondernemingen de voorkeur aan Compellent Fluid Data als platform voor gevirtualiseerde opslag voor datacenters en cloud computing”.

  • Parag Patel, vicepresident Global Strategic Alliances bij VMware:

“Op basis van onze uitgebreide samenwerking is Compellent in staat om vereenvoudigde disaster recovery aan te bieden door VMware vCenter™ Site Recovery Manager en de producten van Compellent in de vorm van een gebundelde oplossing aan te bieden. Deze nieuwe oplossing biedt automatisering en uitgebreid beheer en stelt klanten in staat om IT as a Service aan te bieden”.

Click to tweet: Compellent & VMware introduceren Compellent Storage Center met VMware vCenter Site Recovery Manager voor flexibele disaster recovery - http://ow.ly/3hvqb

Aanvullende informatie:

Over Compellent

Compellent Technologies (NYSE: CML) levert Fluid Data-opslagoplossingen waarmee klanten hun gegevensstromen en gegevensbeheer tot in detail kunnen automatiseren. Dit stelt hun in staat om hun opslaginfrastructuur voortdurend aan te passen aan nieuwe ontwikkelingen, kostenbesparingen te realiseren en hun bedrijfsgegevens te beschermen tegen downtime en calamiteiten. Deze gepatenteerde ingebouwde opslagintelligentie wordt gekenmerkt door ongekende efficiëntie, schaalbaarheid en flexibiliteit. Het verkoopnetwerk van Compellent bestaat uit kanaalpartners in 35 landen. Compellent is een van de snelst groeiende leveranciers van zakelijke storage-oplossingen ter wereld. Raadpleeg voor meer informatie en nieuws www.compellent.com/nl en www.compellent.com/news.

VMware and VMware vCenter are registered trademarks and/or trademarks of VMware, Inc. in the United States and/or other jurisdictions. The use of the word “partner” or “partnership” does not imply a legal partnership relationship between VMware and any other company.

# # #

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Perscontact Benelux
Eric Dragt
Touchdown PR
Tel. +31 614 776 442
Email: edragt@touchdownpr.com
of
Perscontact EMEA
James Carter, Evelyn Naudorf
Touchdown PR Ltd
Tel. +44 (0) 1252 717040
Email: compellent@touchdownpr.com
of
Contact wereldwijd
Liem Nguyen
Compellent Technologies
Tel. +1 952 294 2851

Email: liem.nguyen@compellent.com

Ticker_symbol NYSE:CML