Nightmare - Create The Future CD samengesteld door Paul Elstak


ROTTERDAM, 20101206 -- Als de uitvinder van het genre bracht Paul Elstak hardcore in aanraking met het grote publiek door het opzetten van een nieuw evenement concept: A Nightmare in Rotterdam, tegenwoordig verkort tot Nightmare. Als de hardcore grondlegger en medeoprichter van de Nightmare evenementen was het onvermijdelijk dat Paul Elstak zich aan de samenstelling en mix van een Nightmare compilatie editie ging wagen. De Nightmare - Create The Future compilatie, verkrijgbaar op een dubbel CD met present hardcore en early rave, kan gezien worden als Paul Elstak's blauwdruk van hoe een Nightmare evenement op een compilatie zou moeten klinken.

Sommigen denken de titel te kunnen claimen, sommigen zijn in de veronderstelling dat ze destijds voorop liepen... Historische feiten tonen echter aan dat slechts één artiest de titel Godfather of Hardcore toebehoort: Paul Elstak. Met het uitbrengen van de allereerste release op zijn label Rotterdam Records in 1992 onder zijn Euromasters alias creëerde Paul Elstak onbewust de toekomst voor een geheel nieuw muziekgenre, wat in rap tempo uitgroeide tot de term "hardcore". Met het navigeren van Rotterdam Records in de richting van wereldwijde faam en dankzij de mondiale successen van zijn releases, wordt Paul Elstak nog altijd beschouwd als de personificatie van hardcore, vaak gekopieerd maar zelden geëvenaard.

Net als het Nightmare evenement op zaterdag 4 december 2010 in Ahoy Rotterdam is deze dubbelaar verdeeld in een present hardcore en een early rave gedeelte. CD1 levert het beste en meest actuele wat de huidige hardcore scene te bieden heeft. Naast een selectie van tracks afkomstig uit het Paul Elstak laboratorium zoals The Evolution Of Hate, I'm Not An Addict en God's Will (onder zijn The Hitmen alias), staat CD1 vol met tracks van collega's als Dione, DJ Partyraiser, Tommyknocker, Tieum, Dano en velen meer. Deze eerste schijf bevat tevens niet minder dan drie officiële Nightmare 2010 anthems.

De tweede schijf laat een oorstrelende verzameling early rave classics horen. Gezien de geschiedkundige status van Paul Elstak in het roemruchte hardcore verleden is hij de aangewezen persoon om deze tracklist gestalte te geven. CD2 herbergt een 18-tracks durende trip door vervlogen tijden met tracks van o.a. DJ Isaac, DJ J.D.A., Shadowlands Terrorists, Frankfurt Terror Corps, Knightvision en Bodylotion. Ook Paul Elstak klassiekers ontbreken uiteraard niet en samen met een imponerend rijtje artiesten markeren de tracks op CD 2 absolute hoogtepunten uit de hardcore hoogtijdagen.

Check hier de Nightmare - Create The Future CD trailer: www.youtube.com/watch?v=0fU74GufdzQ

Nightmare - Create The Future - Mixed by Paul Elstak is exclusief te krijgen in de Mid-Town stand op het Nightmare evenement (zaterdag 4 december in Ahoy Rotterdam). Vanaf maandag 6 december is de compilatie landelijk te koop bij de bekende verkooppunten en online op midtownshop.nl, bol.com en freerecordshop.nl.

www.nightmareindoor.com | www.mid-town.nl





Ingezonden persbericht