IKON

W E E K O V E R Z I C H T

OBA Live op Radio 5
HUMAN en IKON
Maandag 6 december t/m vrijdag 10 december 2010
19.00-20.00 uur


* Maandag 6 december
Omroep: HUMAN, presentatie: Theodor Holman

Kees Homan, onderzoeker en defensiespecialist verbonden aan Instituut Clingendael, over moderne oorlogsvoering en de Nederlandse krijgsmacht. Hoe zullen toekomstige militaire conflicten er uit zien? En wat betekent de ontwikkeling van robots voor het Nederlandse leger?


* Dinsdag 7 december
Omroep: IKON, presentatie: Jurgen Maas

Jurgen Maas ontvangt theatermaker Ursul de Geer. Hij regisseert de literaire klassieker 'De Aanslag' van Harry Mulisch. Hoe kijken we dertig jaar na het verschijnen van dit boek naar de oorlog?


* Woensdag 8 december
Omroep: HUMAN, presentatie: Theodor Holman

Historicus Luc Panhuysen (1962) schreef een boek over de in Doesburg geboren ontdekkingsreiziger Robert Jacob Gordon (1743-1795), een van de eersten die de binnenlanden van Afrika bezocht. Hij verbleef dagenlang tussen de Hottentotten, herontdekte de giraffe, probeerde de taal te leren van de locals, en legde zijn bevindingen vast op een unieke kaart en in prachtige tekeningen.


* Donderdag 9 december
Omroep: IKON, presentatie: Paul Rosenmöller

Paul Rosenmöller ontvangt politiek verslaggever Wilco Boom. In zijn boek 'De Val van Balkenende' reconstrueert hij de cruciale fouten die de premier en zijn partij in de laatste vier jaar maakten.


* Vrijdag 10 december
Omroep: Human, presentatie: Theodor Holman

Bert Gasenbeek stelde een boek samen over Multatuli als inspiratiebron voor vrijdenkers en humanisten: 'Misschien is niets geheel waar... en zelfs dat niet'. Multatuli's grenzeloze vertrouwen in twijfel is sterk verbonden met de vrijdenkersbeweging en dient als grote inspiratiebron voor de humanisten. Volgens Bert Gasenbeek is het zelfs de kern van het humanisme.

OBA Live: Elke werkdag van 19.00-20.00 uur, afwisselend verzorgd door HUMAN en IKON. Actuele inhoud: www.obalive.nl OBA Live is ook te zien op themakanaal Spirit 24 en Salto TV. Kijk voor meer informatie en uitzendtijden op www.spirit24.nl resp. www.salto.nl




IKON