Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T
HUMAN


1 Maandag 6 december 2010

Radio 5 & www.obalive.nl
19.00-20.00 uur


2 Radiotalkshow met gasten, discussie en commentaren


3 over cultuur, politiek, wetenschap en moraal


4 Rechtstreeks met publiek vanuit de Openbare Bibliotheek Amsterdam

Presentatie: Theodor Holman


---

Hoofdgast: Kees Homan over de opmars van robots in het leger Gesprek met generaal majoor der mariniers Kees Homan, onderzoeker en defensiespecialist, over de robot als soldaat van de toekomst. Robots die zelf beslissen over leven en dood? De krijgsmacht heeft te maken met een revolutie die de introductie van de tank lijkt te evenaren. Hoe autonoom functioneren de robots eigenlijk? En kan een robot genocide plegen?

Kees Homan is adviseur bij het Conflict en Veiligheids Programma op het Instituut Clingendael in Den Haag. Hij verdiept zich in verschillende aspecten van moderne oorlogsvoering en de toekomst van militaire conflicten.

Onno Blom over het Ideale Boek. Een boek en een tentoonstelling in Museum Meermanno in Den Haag (nog t/m 20 februari te zien) over 100 jaar Private Press. Kleine drukkers maken thuis boeken in kleine oplagen op bijzonder papier met een speciaal lettertype. Onno Blom is literair publicist.

Rondetafel o.l.v. Theodor Holman over politieke actualiteiten met Stephan Sanders, columnist bij Vrij Nederland en Xandra Schutte, hoofdredacteur 'De Groene Amsterdammer'.

OBA Live is een rechtstreekse uitzending met publiek vanuit de Openbare Bibliotheek in Amsterdam. Online te bekijken www.obalive.nl (live en on demand)