Evangelische Omroep

Hilversum, vrijdag 3 december 2010 PB273

EO-PROGRAMMA'S IN WEEK 49

Snuf, de Hond, maandag 6 december, 16.45 uur, Nederland 3 Snuf, hond in oorlog
In de eerste aflevering zien we hoe Tom terecht komt bij zijn oom Tjerk in Friesland. Hij heeft zijn ouders verloren bij het bombardement in Rotterdam. Tegenover de Duitsers is hij daarom zo opstandig en kwaad dat Tjerk niet weet wat hij met hem aanmoet. Oude Bouke, de schoonvader van Tjerk, vindt dat Tom afleiding moet hebben en geeft hem een prachtige jonge herdershond. Tom noemt hem Snuf. Tjerk wil eerst geen hond in huis maar als hij ziet hoeveel troost de hond aan Tom geeft, mag Snuf toch blijven. De situatie dreigt echter uit de hand te lopen als Tom Snuf leert om de Duitsers aan te vallen...

De serie Snuf de hond is geïnspireerd op de succesvolle boekenreeks van Piet Prins en geschikt voor kinderen van 6 jaar en ouder.

Snuf, de Hond, maandag 6 december, 17.05 uur, Nederland 3 Snuf, hond in oorlog
In de tweede uitzending zien we hoe Tom en Snuf worden achtervolgd door de Duitsers. Na spannende momenten worden ze gered door Dries; een wat oudere man die vreemd genoeg heel goed Duits spreekt. Als Tom uiteindelijk in bed ligt wordt hij wakker door afweergeschut. Hij ziet hoe een Engels vliegtuig wordt neergeschoten en de piloot neerdaalt met een parachute.

De volgende dag gaat Tom met Snuf op zoek naar de parachutist. Na een lange zoektocht vindt hij hem op een van de vele eilandjes in de rivier. De man blijkt een Nederlandse militair te zijn die kapitein Brandenburg heet. Snuf is blij dat hij de man heeft gevonden, maar hoe komen ze veilig naar huis?

De serie Snuf de hond is geïnspireerd op de succesvolle boekenreeks van Piet Prins en geschikt voor kinderen van 6 jaar en ouder.

Ingang Oost, maandag 6 december, 19.25 uur, Nederland 1 Ingang Oost is dit keer voor het eerst in 't Lange Land Ziekenhuis in Zoetermeer. De 3-jarige Finn Boot heeft dubbele pech: eerst de waterpokken, nu zijn deze ook nog ontstoken.

Miranda Dolle heeft een bedrijfsongeval gehad: ze heeft heet frituurvet over haar been gekregen.

Mevrouw Pleeging is met hartklachten naar de Spoedeisende Hulp van 't Lange Land Ziekenhuis in Zoetermeer gebracht.

Erik Bredze heeft met een stanleymes in zijn hand gesneden.

Het Familiediner, maandag 6 december, 22.10 uur, Nederland 1 De zussen Riek en Dieneke gaan jarenlang samen met echtgenoten Bert en Gerrit op vakantie. Ondanks kleine irritaties is het altijd erg gezellig. Totdat ze besluiten op vakantie te gaan naar Marokko: het is er te heet, het hotel is niet goed en de mensen zijn opdringerig. Vooral Bert ergert zich enorm. Hij heeft ook nog eens moeite met lopen. Toch wil Gerrit niets weten van een dure taxi. De sfeer wordt steeds slechter. Het gaat écht fout bij terugkomst op het vliegveld. Gerrit betaalt het parkeergeld. Eenmaal in de auto vraagt hij aan Bert of hij ook een bijdrage wil leveren. Bert vindt dit belachelijk! Hij heeft toch de benzinekosten betaald en dat is veel duurder. De spanningen van de vakantie en de discussie over het parkeergeld wordt de familie te veel. In de auto op weg naar huis ontstaat een slaande ruzie. Sindsdien hebben de zusters en zwagers elkaar niet meer gesproken. Broer Arjan vindt het jammer. Hij mist de gezelligheid van vroeger. Bert van Leeuwen gaat op pad met een vredespijp en probeert de lucht tussen de ruziënde vakantiegangers te klaren.

Snuf, de Hond, dinsdag 7 december, 16.45 uur, Nederland 3 Snuf, hond in oorlog
Tjerk maakt een schuilplaats voor Kapitein Brandenburg. De piloot weet veel van honden af en helpt Tom om Snuf te trainen. De vorige eigenaar van SNUF vertelt hen dat hij onderduikers in huis heeft; het meisje Mirjam met haar grootouders. Al snel worden ze verraden. Gelukkig wordt Mirjam op het nippertje gered door een vriendelijke Duitse soldaat. Tom en Snuf proberen haar te helpen, maar ze worden ontdekt. Snuf komt snel in actie met een spectactulaire afleidingsmanoeuvre, maar hij wordt neergeschoten... Hoe moet het nu verder?

De serie Snuf de hond is geïnspireerd op de succesvolle boekenreeks van Piet Prins en geschikt voor kinderen van 6 jaar en ouder.

Snuf, de Hond, dinsdag 7 december, 17.05 uur, Nederland 3 Snuf, hond in oorlog
Tot Toms grote vreugde geneest Snuf van de schietpartij en komt hij terug naar huis. Ondertussen krijgt het Duitse meisje Mirjam onderdak bij oom Tjerk. Maar dan worden ze verraden en overvallen door Duitsers. Kapitein Brandenburg vlucht door het moeras naar de geallieerden, maar Tjerk en Bouke worden opgepakt. Mirjam ontsnapt ternauwernood dankzij Tom en Snuf. Ze vluchten en ontdekken de verrader is die de geallieerden in de val wil laten lopen. Via een zware tocht door het moeras weten ze de geallieerden te waarschuwen en de verrader te ontmaskeren. Zullen de Duitsers vluchten na een aanval van de geallieerden?

De serie Snuf de hond is geïnspireerd op de succesvolle boekenreeks van Piet Prins en geschikt voor kinderen van 6 jaar en ouder.

De Verandering, dinsdag 7 december, 18.25 uur, Nederland 2 Als kind voelde Arthur Moen zich buitengesloten in het gezin en afgewezen omdat hij gepest wordt op school. Als tiener leeft hij met een groot geheim dat hij voor iedereen verborgen houdt, maar hem wel bijna zijn leven kost. En op het randje van de dood is een kaart van zijn tante Annie het begin van zijn verandering. Arthur vertelt Mirjam over zijn eenzame strijd en zijn nieuwe leven met Monique in De Verandering - Het lied van jouw Leven.

Presentatrice Mirjam Bouwman bezoekt met haar gasten plekken en mensen die voor hen belangrijk zijn geweest. Naar aanleiding van hun levensverhaal wordt er in elke aflevering een lied geschreven en gecomponeerd. Aan het einde van het programma neemt Mirjam haar gasten met familie en vrienden mee naar het theater. Hier horen zij de uitvoering van 'het lied van hun leven'.

De Rechtbank, dinsdag 7 december, 22.00 uur, Nederland 1 Wendela is slachtoffer van huiselijk geweld. De afgelopen 17 jaar is ze met grote regelmaat ernstig mishandeld door haar man. Vandaag ziet ze in de Utrechtse rechtbank haar ex-partner voor het eerst weer na de tragische gebeurtenis van afgelopen kerst. Ze maakt tijdens de zitting gebruik van het zogenaamde spreekrecht, dat inhoudt dat zij aan strafrechter Paola Bernini zal vertellen hoe groot de impact op haar leven is van jarenlange mishandelingen.

De 57-jarige mevrouw van Langeveld heeft een dramatisch verleden. Dertig jaar geleden is ze neergestoken door haar toenmalige partner, waarna haar onderbeen is geamputeerd. Mevrouw van Langeveld is arbeidsongeschikt en moet rondkomen van een bijstandsuitkering. Vandaag hoopt ze rechter Klaas Jan Veenstra ervan te overtuigen dat ze recht heeft op bijzondere bijstand.

Meneer Merenciana is het oneens met een opgelegde verkeersboete. Aan kantonrechter Sjef de Laat om helder te krijgen waar het mis is gegaan.

De dagelijkse krantenkoppen krijgen een gezicht in de achtdelige documentaireserie De Rechtbank. De programmamakers zijn exclusief toegelaten achter de schermen bij de Utrechtse Rechtbank. De tien rechters die zich voor deze serie lieten volgen, praten openhartig over hun vak. We zien ze aan het werk bij de zittingen, maar voelen ook de dilemma's die ten grondslag liggen aan het vonnis. De hoofdrol is voor de rechtbank, maar ook de advocaat en de mensen die voor de rechters moeten verschijnen worden gevolgd.

XMIX, woensdag 8 december, 13.55 uur, Nederland 3
De geluidspuiter
Op het schoolplein van de Regenboogschool regent het al dagen, en alleen tijdens het speelkwartier. De kinderen kunnen nu al heel lang niet meer buiten spelen. XMIX komt in actie en gaat op zoek naar de oorzaak van deze natte ellende. Lukt het ze om deze zaak weer op te lossen?

XMIX is een vrolijke kinderserie waarin politieman Anton de hulp in roept van de helden uit zijn favoriete computerspelletje XMIX. En hoewel Exel, Dax en Xena super sterk, onzichtbaar en slim zijn, begrijpen ze de wereld van mensen niet altijd even goed. Dat leidt nogal eens tot grappige situaties!

Snuf, de Hond, woensdag 8 december, 17.05 uur, Nederland 3 Snuf en de jacht op Vliegende Volckert
In de vijfde uitzending is de oorlog inmiddels voorbij en hebben Mirjam en Tom vakantie. Ze gaan met Snuf op pad en vinden een gewonde jachtopziener. De man zegt dat hij is aangevallen door Vliegende Volckert. Bouke kent die naam wel. Het heeft te maken met een legende over een rover en moordenaar die door de moerassen zweefde. Als Tom, Mirjam en Snuf de omgeving verkennen worden ze overvallen door hevig onweer. Ze zien brand bij een boerderij en een schim wegrennen. Tom hoort hulpgeroep en gaat de brandende boerderij in. Snuf gaat er achteraan. Als Tom te lang wegblijft, gaat Mirjam hem achterna. Samen proberen ze de boer te redden. Als het ze niet lukt komt Snuf te hulp.

De serie Snuf de hond is geïnspireerd op de succesvolle boekenreeks van Piet Prins en geschikt voor kinderen van 6 jaar en ouder.

Snuf, de Hond, donderdag 9 december, 16.45 uur, Nederland 3 Snuf en de jacht op Vliegende Volckert
De mensen in het dorp denken dat de brand door Vliegende Volckert is aangestoken en gaan op jacht in het moeras. Plotseling horen ze een schot. De politieagent die meegaat wordt neergeschoten. Even later ontdekt Tom dat de pet van de politieagent aan de torenspits hangt. Niet alleen de mensen uit het dorp zijn op zoek naar de Vliegende Volckert. Kapitein Brandenburg, de vlieger die in de oorlog door Tom is gered, heeft een geheime opdracht en vraagt Snuf te leen. Tom en Mirjam sluipen hem stiekem achterna in het moeras. Daar zien ze tot hun verbijstering hoe Snuf en Brandenbrug worden beschoten. Wat moeten ze nu doen?

De serie Snuf de hond is geïnspireerd op de succesvolle boekenreeks van Piet Prins en geschikt voor kinderen van 6 jaar en ouder.

Snuf, de Hond, donderdag 9 december, 17.05 uur, Nederland 3 Snuf en de jacht op Vliegende Volckert
Tom en Mirjam willen kapitein Brandenburg redden en gaan naar hem op zoek. Als ze op het eiland in de rivier zijn aangekomen, wordt hun boot lek gestoken en kunnen ze onmogelijk terug naar huis. Gelukkig vinden ze met dank aan Snuf uiteindelijk kapitein Brandenburg en komen ze toch nog de rivier over... Tom en Mirjam denken dat de jachtopziener en de boer een verleden delen en dat Vliegende Volckert op wraak uit is. Misschien kennen ze elkaar van vroeger? Brandenburg gaat in het gemeentearchief op zoek, maar daar zijn een aantal belangrijke zaken spoorloos verdwenen.

De serie Snuf de hond is geïnspireerd op de succesvolle boekenreeks van Piet Prins en geschikt voor kinderen van 6 jaar en ouder.

De Pelgrimscode, donderdag 9 december, 20.30 uur, Nederland 1 Syrië
De vijfde etappe van de Pelgrimscode leidt de 6 overgebleven pelgrims naar de kust van Syrië, om precies te zijn naar Tartus. Op een klein eilandje begint een missie die hen geheel onderdompelt in de sferen van de kruisridders. Zo worden onder andere hun vaardigheden als ridders getest in het grootste kruisvaardersfort ter wereld. En dat wordt één deelnemer fataal. Die mag niet verder en gaat direct terug naar Nederland.

Namens Jou, donderdag 9 december, 22.20 uur, Nederland 1

'Walking on a dream'. Deze stichting is opgezet door Bianca Baijens. Zij overleed aan baarmoederhalskanker en was zelf werkzaam op kankerafdeling van Erasmus. Ze wist dat ze ongeneeslijk ziek was en maakte een bucketlijst van wensen. Eén daarvan was een ontmoeting met wielrenner Lance Armstrong. Die wens ging in juli van dit jaar in vervulling. Haar andere wens was de aanschaf van een scan waarmee op een andere manier baarmoederhalskanker behandeld kan worden, waardoor de overlevingskans verdubbeld wordt.

Bianca stierf op 4 augustus en collega's, familie, vrienden en kerk zetten zich nu in om de stichting levend te houden en de aanschaf van een scan te realiseren.

Als mensen overlijden, komt er een einde aan hun dromen en wensen. Behalve als nabestaanden ermee aan het werk gaan. In het programma Namens Jou, leeft de kijker mee met mensen die wensen van hun overleden dierbaren in vervulling laten gaan. Presentatrice Marion Lutke volgt nabestaanden die bijvoorbeeld een reis maken naar een belangrijke plek of een goed doel opzetten.

De Kist, donderdag 9 december, 00.05 uur, Nederland 2 Presentator Herman Wegter rijdt in zijn okergele oldtimer en heeft met uitgesproken Nederlanders een goed gesprek over leven en dood. Om erachter te komen hoe zij over onze sterfelijkheid denken neemt hij een doodskist mee. In deze eerste aflevering van een nieuw seizoen van De Kist: Willem Aantjes, oud CDA-politicus.

Willem Aantjes, bijna 88, groeit op in de Gereformeerde Bond en hoewel hij veel dogma's overboord heeft gegooid, is hij angstig voor de dood. Hij heeft ontzag voor een doodskist, hij heeft tenslotte al vele dierbaren verloren aan 'de laatste vij and'.

Aantjes is niet tevreden als hij op zijn leven terugkijkt. Dat zit niet in zijn aard. Naar eigen zeggen heeft Aantjes nu in plaats van een angstgeloof een 'vertrouwensgeloof'. Hij gelooft dat God goed is en dat hij na zijn dood in Zijn goedheid terechtkomt. Maar de gereformeerde Bonder in hem fluistert nog steeds: 'Je weet het niet zeker'. Herman heeft een openhartig gesprek met een man die een bewogen leven achter de rug heeft.

Elly en de Wiebelwagen, vrijdag 10 december, 14.50 uur, Z@pp Een spook!
De Wiebelwagen staat midden in de dierentuin! Leuk, allemaal dieren. Waarom staat dat konijnenhok open? Oeps, er is een konijntje ontsnapt. Dop en Kurk proberen het konijn te vangen, maar raken helemaal verdwaald. En dan wordt het nog donker ook. Waar is dat konijntje nou? En waar is de Wiebelwagen?! Dop en Kurk worden bang. Hoe vinden ze de weg naar Elly weer terug?

Snuf, de Hond, vrijdag 10 december, 16.45 uur, Nederland 3 Snuf en de jacht op Vliegende Volckert
Tom, Mirjam en Snuf gaan op ontdekking uit en komen erachter hoe Vliegende Volckert steeds uit het moeras kan ontkomen. En, Brandenburg komt steeds dichter bij de identiteit van Vliegende Volckert. Hij ontdekt de halfondergrondse bunker waar de rover verblijft. Met hulp van Tom, Mirjam en Snuf proberen ze hem te pakken te krijgen. Lukt het ze om zijn bedoelingen te achterhalen?

De serie Snuf de hond is geïnspireerd op de succesvolle boekenreeks van Piet Prins en geschikt voor kinderen van 6 jaar en ouder.

Snuf de Hond en het Spookslot, vrijdag 10 december, 17.05 uur, Nederland 3 Een vreemde ontdekking
Tom, Mirjam en Snuf gaan logeren op de boerderij van oom Hans en neef Jaap. In het gebied blijkt een gevaarlijke smokkelaarsbende actief te zijn. Toch trekken ze met Jaap het bos in naar een oud 'spookslot'; onderdeel van de duistere middeleeuwse legende van 'Zwarte Bertram'. Onderweg vindt Snuf iets vreemds.

Checkpoint, zaterdag 11 december, 9.30 uur, Nederland 3 Honden en katten zijn al jaren elkaars vijanden. Wie zijn eigenlijk de beste springers? De hond of de kat? Het testteam gaat proberen te schaatsen zonder schaatsen. Daarnaast onthullen we hoe je het beste je slechte rapport in je stoel kunt verbergen. En haren knippen en kleuren, dat kunnen alleen de meiden! Of niet? Wie is de beste kapper; de jongens of de meiden? Checkpoint: avontuurlijk testprogramma voor kinderen. Presentatie: Klaas van Kruistum.

Verborgen Verhalen, zaterdag 11 december, 14.00 uur, Nederland 3

Fake
De Bijbel: 'Wie een kuil graaft voor een ander, valt er zelf in.' Populaire Lisa heeft dikke verkering met Leon. Totdat Leon het op het schoolplein zomaar uitmaakt met Lisa. Maar dat laat ze niet zo maar gebeuren. Ze bedenkt een plan om Leon te grazen te nemen. Ze heeft nog het msn-wachtwoord van Leon. Ze logt in en verstuurt onder zijn naam vervelende berichten naar Leons vrienden. Maar de volgende dag op school barst de bom...

Verborgen Verhalen is een kinderserie, gebaseerd op waargebeurde verhalen van kinderen. Niet eerder vertelde gebeurtenissen worden nagespeeld door acteurs. Bij ieder verhaal hoort een wijze bijbelspreuk die ook nu nog actueel is.

Verborgen Verhalen, zaterdag 11 december, 14.25 uur, Nederland 3

Schijnbeweging
In de Bijbel staat: 'Alles wat verborgen is zal bekend worden en aan het licht komen', Lucas 8: 17. Rutger heeft een groot geheim. Zijn vrienden zien hem als een toffe gast die een ster is in voetballen. Milton, zijn beste maat, vraagt hem zelfs mee op skivakantie! Natuurlijk is dat gaaf, maar dan zal Milton achter zijn geheim komen. Dat zou een ramp zijn. Rutger schaamt zich vreselijk, niemand mag er achter komen.

Verborgen Verhalen is een kinderserie, gebaseerd op waargebeurde verhalen van kinderen. Niet eerder vertelde gebeurtenissen worden nagespeeld door acteurs. Bij ieder verhaal hoort een wijze bijbelspreuk die ook nu nog actueel is.

Verborgen Verhalen, zaterdag 11 december, 14.40 uur, Nederland 3

Zonder jou
In de Bijbel staat: 'Je hebt niet een geest van lafheid gekregen, maar van kracht, van liefde en van bezonnenheid', 2 Timotheus 1:7. Aafke en Ada zijn tweelingzussen. Ze zien er hetzelfde uit, ze hebben dezelfde smaak, ze doen alles samen en binnenkort gaan ze op brugklaskamp. Maar Ada krijgt een ongeluk. Ze komt in een rolstoel terecht Nu moet Aafke zonder haar mondige zus op kamp. Wat blijft er van Aafke over? Een muurbloempje? Een lafbek? Zonder Ada komt Aafke zichzelf keihard tegen. Verborgen Verhalen is een kinderserie, gebaseerd op waargebeurde verhalen van kinderen. Niet eerder vertelde gebeurtenissen worden nagespeeld door acteurs. Bij ieder verhaal hoort een wijze bijbelspreuk die ook nu nog actueel is. Rail Away, zaterdag 11 december, 17.55 uur, Nederland 2 Tsjechië/Praag-Decin
Documentaireserie over markante spoorlijnen in de wereld. In elke aflevering wordt een reis gemaakt, waarbij onderweg ook aandacht is voor bijzondere locaties. In deze aflevering volgt Rail Away per trein eerst de rivier de Moldau en daarna de Elbe. Het startpunt is Praag, de hoofdstad van Tsjechië, met veel historische gebouwen en beroemde bruggen over de Moldau. Daar aan de rivier staat ook het standbeeld van Smetana, de componist van het muzikale werk over de Moldau.

Onderweg langs de Moldau komt de trein bijzondere gebouwen en nog een componist tegen. Het standbeeld van Antonin Dvorak is in zijn geboorteplaats Nelahozeves vlakbij het spoor te vinden. Als de rivier de Moldau overgaat in de Elbe wordt het landschap wat vlakker, maar gaat de trein op weg naar wat genoemd wordt 'de poort van Bohemen', de heuvels die in de verte opdoemen.

Het laatste deel van de reis voert naar Decin. Dit is de laatste halte voor de grens met Duitsland. De intercity gaat vandaar verder richting Dresden maar de kijker blijft achter in Decin, met in gedachten nog steeds de twee rivieren én de muziek van twee bijzondere componisten.

Nederland Zingt, zaterdag 11 december, 18.30 uur, Nederland 2 Tijdens de adventsweken is Nederland Zingt vol verwachting op Zijn komst. De naam advent is afkomstig uit het Latijn en betekent 'komst'. Het Liturgisch jaar begint met de Advent en eindigt op 24 december bij de Kerstnachtdienst. De liederen van deze uitzending van Nederland Zingt staan in het teken van de tweede advent en de presentatie is in handen van Mirjam Bouwman.

Korenslag, zaterdag 11 december, 19.55 uur, Nederland 2 In Korenslag strijden vijftien koren om de titel 'Het beste koor van Nederland'. In deze vijfde uitzending laten Marcando uit Nieuwkoop, Popkoor Mikado uit Hazerswoude, en Total Praise Gospel Choir zien wat ze in huis hebben. Eén van deze drie koren gaat aan het eind van de aflevering door naar de halve finale.

De koren krijgen drie muzikale opdrachten: het zingen van een medley met nummers van één groep of artiest, deze week Michael Bublé, het uitvoeren van een song die haaks staat op het repertoire dat ze normaal gesproken brengen en een optreden met een bekende artiest. Deze aflevering is dat Paul Potts.

Er zijn vijf voorrondes, waarbij de jury steeds één koor selecteert voor een plek in de halve finale. Na alle voorrondes voegt de jury daar nog één koor, gekozen uit de 10 afvallers, aan toe. Slechts zes koren maken dus kans op die felbegeerde plek in de halve finale. De jury van Korenslag bestaat dit jaar uit Janke Dekker, André Bijleveld en Maik de Boer. Presentatie: Marc Dik.

Nederland Zingt op Zondag, zondag 12 december, 9.00 uur, Nederland 1 Ds. Arie van der Veer loopt vandaag mee met jeugdtheater groep De Vliegende Speeldoos. Zij studeren in één dag met 80 schoolkinderen een musical in: 'Het Geschenk'. Het verhaal gaat over Naäman, een zieke opperbevelhebber uit Syrië. Zijn geroofde joodse slavinnetje vertelt hem dat er bij de God van Israël genezing te vinden is. Ds. Van der Veer praat met de vijf vaste spelers van De Vliegende Speeldoos, die niet alleen de hoofdrollen spelen, maar ook het stuk met de kinderen instuderen. Zij leggen uit wat de musical voor henzelf betekent en wat voor impact de boodschap op hun eigen leven heeft. De rode draad is Psalm 23, vertaalt in een liedje dat door de musical heen speelt: 'Ook al ben je klein, de Heer wil je herder zijn.' De musical is niet alleen serieus, maar ook humoristisch en bijzonder aanstekelijk. De kinderen krijgen ieder hun eigen rol en studeren liedjes in, zodat er 's avonds voor de ouders en opa's en oma's een musical wordt opgevoerd, die klinkt als een klok! Verborgen Verhalen, zondag 12 december, 14.30 uur, Nederland 3

Saus

'Je moet elk mens recht in de ogen kunnen zien, nooit je ogen hoeven neerslaan' Spreuken 4: 25

Sandra is dolgelukkig met haar vriendje Alex. En ze heeft ook nog eens een leuke baan in een duur restaurant. Een geweldig leven. Alleen Sandra heeft één geheim, haar vader zit in de gevangenis. Althans.... overmorgen komt hij vrij. En eh... tja ze heeft Alex verteld dat haar vader dood is. Wat nu?

Verborgen Verhalen is een kinderserie, gebaseerd op waargebeurde verhalen van kinderen. Niet eerder vertelde gebeurtenissen worden nagespeeld door acteurs. Bij ieder verhaal hoort een wijze bijbelspreuk die ook nu nog actueel is. Jong, zondag 12 december, 21.30 uur, Nederland 3
Angst
Bang voor een harige spin of een aankomend examen? Iedereen is wel eens bang, maar in de meeste gevallen bijten we ons er doorheen en zijn we het snel weer vergeten. Helaas werkt het zo niet voor Corina en Hilde. Zij leven elke dag met angst.

Gestraft worden door God is Corina's (20) grootste angst. Ze denkt namelijk dat God haar straft als ze te opvallende kleding draagt. Maar ook bij het eten van een gruwelijk lekker gebakje of het kijken van een leuk tv-programma komen deze angstige gedachten in haar op. Vier keer de kraan open en dicht doen en ze is er zeker van dat dàt in ieder geval geen narigheid veroorzaakt. Corina: 'Het is doodvermoeiend om elke dag met mijn gedachten te leven. Een studie volgen of op mezelf wonen, zit er voorlopig niet in.'

Door traumatische ervaringen in een oorlogsland is Hilde (25) elke dag bang dat mensen haar iets aan willen doen. Een dagje shoppen, uitgaan of nieuwe mensen ontmoeten zit er niet in voor Hilde. Toch neemt ze de stap om meer uit het leven te halen: ze gaat op zichzelf wonen. Hulphond Diesel gaat haar daarbij helpen.


---
Noot voor redactie,

Evangelische Omroep