Ingezonden persbericht


F5 breidt portfolio van dataoplossingen uit naar de cloud

Portfolio sterk uitgebreid met nieuwe ARX Virtual Edition en ARX Cloud Extender

Schiphol-Rijk, 6 december 2010 - F5 Networks, Inc. (Nasdaq: FFIV) breidt zijn portfolio van dataoplossingen uit met ARX Cloud Extender, ARX Virtual Edition (VE) en F5 iControl(TM). ARX Cloud Extender ondersteunt een brede groep van cloud-storageleveranciers en storageplatforms. Original Equipment Manufacturers (OEM's) van F5 beschikken met ARX VE over de kracht van ARX als flexibele virtual machine. Met F5 iControl(TM) biedt F5 Networks een open storagebeheer-API. Met deze oplossingen breiden klanten hun storage-infrastructuur voor bestanden probleemloos uit van het datacenter naar de cloud. Zij verhogen daarmee hun Return on Investment voor wat betreft geautomatiseerde storage-tiering. Daarnaast beschikken ze over flexibeler inzetmogelijkheden van F5-dataoplossingen. ARX biedt intelligente bestandsservices als strategisch onderdeel van een infrastructuur voor bestandsopslag. Deze stellen klanten en andere leveranciers in staat om krachtiger en fijnmaziger datamanagementpolicies te creëren. Daarmee verbeteren zij hun bedrijfsactiviteiten en reduceren ze kosten.

ARX biedt de volgende nieuwe mogelijkheden.

* Ondersteuning voor cloud-storage
F5 breidde de intelligente, geautomatiseerde mogelijkheden voor storage-tiering uit met ondersteuning van cloud-storageservices. Daardoor integreren bedrijven cloud-storage moeiteloos binnen hun bestaande infrastructuur. Om de toegang tot data te vereenvoudigen, wordt data die in de cloud is opgeslagen, gepresenteerd alsof deze lokaal in het datacenter staat. Om de hoeveelheid data in de cloud te maximaliseren en de IT-overhead te minimaliseren, kan een klant beleidsregels op maat maken voor het geautomatiseerd identificeren en migreren van de juiste bestanden naar cloud-storage. De nieuwe oplossing is volledig gekwalificeerd om samen te werken met Amazon S3, Iron Mountain VFS-cloud-storage en NetApp StorageGRID. Aan de kwalificatie voor andere leveranciers wordt nu gewerkt.
* Virtueel platform
Met de introductie van ARX VE is ARX nu beschikbaar voor OEM-partners van F5 in de vorm van een virtual machine in plaats van een appliance. Daardoor zijn de voordelen van ARX nu ook beschikbaar buiten gecentraliseerde datacenters. Bovendien beschikken OEM's over flexibele opties om ARX in te zetten. Daarnaast is ARX VE beschikbaar als download voor demo's.
* API voor open file services
De F5-API voor iControl(TM) file services stelt softwareleveranciers en klanten in staat om de bestandsvirtualisatiemogelijkheden van ARX te integreren. Daarmee breiden ze hun bestaande datamanagementoplossingen uit en zijn volledig nieuwe applicaties mogelijk. De API voorziet in realtime wijzigingsmeldingen voor het vergroten van de schaalbaarheid, responsiviteit en efficiëntie van een groot aantal applicaties van andere leveranciers. Voorbeelden zijn zoekindex, back-up, audit en quotabeheertools. Met het oog op snelle acceptatie ondersteunt de API .NET, Java en Python. Om organisaties te helpen bij de snelle inzet van de oplossingen, zijn documentatie en ontwikkelhulpmiddelen beschikbaar via F5 DevCentral. Dit is de technische community van F5 met circa zeventigduizend IT-professionals wereldwijd. 'Het probleem voor organisaties is niet het volume aan informatie, dat steeds meer toeneemt, maar dat zij steeds betere manieren nodig hebben om de informatie te classificeren en te organiseren', zegt Richard Villars, vicepresident Storage en IT Executive Strategies van IDC. 'Oplossingen als de open API en het ARX-platform van F5 maken het voor storagesysteempartners en klanten makkelijker om informatiebeheeroplossingen te ontwerpen en te implementeren. Deze zorgen voor lagere kosten, betere prestaties en meer rendement op informatie.' 'Het API-initiatief van F5 voor ARX stelt onze partners en klanten in staat om dezelfde voordelen te behalen, die we al langere tijd aan de netwerkkant bieden met onze iControl API voor BIGâ¤'IP Application Delivery Controllers', zegt René Oskam, Director Sales Benelux bij F5 Networks. 'iControl biedt directe toegang tot de kracht van onze F5-controllers. Daarmee krijgen ze meer waarde als strategische punten in de IT-infrastructuur. Net zoals iControl de regels van het spel in Application Delivery Networking heeft veranderd, gebeurt dit nu in storage.'

Over F5 Networks
F5 Networks is marktleider in Application Delivery Networking (ADN). Het bedrijf levert oplossingen die de veiligheid, snelheid en beschikbaarheid van applicaties verbeteren. De flexibele F5-architectuur stelt organisaties in staat te innoveren op basis van informatie uit communities. Op deze manier kunnen organisaties hun IT-flexibiliteit verbeteren en op dynamische wijze diensten met een toegevoegde waarde aanbieden. Het is de visie van F5 om de beschikbaarheid van data en applicaties te combineren. Met deze combinatie profiteren klanten van een buitengewoon uitgebreide keuze hoe ze hun ADN-oplossingen inzetten. Dit opent een wereld van beheermogelijkheden voor applicaties, servers, storage en netwerkbronnen waarmee organisaties in staat zijn hun application delivery te stroomlijnen en kosten te besparen. Multinationals, wereldwijde organisaties, service- en cloud-providers, en leveranciers van Web 2.0-content vertrouwen op F5 om zakelijke successen te behalen. Voor meer informa tie: http://www.F5networks.nl.