Ingezonden persbericht


Persbericht
Amsterdam, 6 december 2010

Opmerkelijke trends in kerstverkoop in V&D

Catwalk chic aan de eettafel
Kerst heeft dit jaar een extra luxe tintje. Stond vorig jaar de huiselijkheid nog centraal, dit jaar richt de consument zich op een luxere kerstsfeer thuis. Even wil men niet denken aan bezuinigingen of sombere dagen. De mooiste partyjurkjes worden aangeschaft, het huis wordt feestelijk gedecoreerd en de cadeaus onder de kerstboom hebben een luxe uitstraling. Dat bij luxe ook gemak hoort, spreekt natuurlijk voor zich. Geen uren meer een kerstdiner voorbereiden in de keuken, maar kreeft en sushi bestellen via laplace.nl.

"Affordable chic"
Catwalk chic aan de eettafel. Dat wordt de trend dit jaar. Er wordt echt uitgepakt op alle vlakken, vooral de kerstoutfit is dit jaar glamoureus en chic. De partyjurkjes zijn ongekend populair, een trend die dit seizoen niet alleen met de kerst is gesignaleerd, maar in het totale modebeeld terugkomt. Recessieproof, want een cocktailjurkje heb je al vanaf 29.95. Details zijn hierbij extra belangrijk, de luxe accessoires zorgen voor een waar catwalk gevoel. Voor de heren zijn de kostuums erg gewild en heel verschillend te dragen. Op chic met de klassieke vlinderdas, maar ook trendy met een T-shirt of zonder stropdas. Deze kerst blijft de jeans dus in de kast.

Uitbundige kerstsfeer
De kerstcollectie van V&D biedt verschillende thema's, zodat je helemaal je eigen stijl kan kiezen in het decoreren van je huis. Opvallend is dat vooral de glamoureuze thema's met veel parels, glitters, bloemen en linten goed verkopen. Ook uitbundige en over de top decoraties zijn populair, denk aan kerstversieringen in felle kleuren als paars, rood en oranje en opvallende items zoals vlinders, naaldhakjes en veren.

Populaire cadeaus
In de aanschaf van kerstcadeaus zien we nu al opmerkelijke trends. Er is veel vraag naar luxe producten en gadgets. Zelfs in een periode waarin de recessie een grote rol speelt, wil de consument met kerst toch een bepaald gevoel van luxe ervaren. Onder de meest populaire kerstcadeaus, die zowel in de winkels als online worden gekocht, vinden we horloges, sieraden, games en beauty giftsets. Gadgets zoals iPads, e-readers, grappige USB sticks en accessoires voor de iPod, iPhone en de iPad zijn nieuw op de verlanglijstjes. De vroeg ingevallen winter zorgt ervoor dat de winteraccessoires ook in groten getale als cadeau worden gekocht. Opmerkelijk is de groei in de verkoop van de V&D cadeaukaart, er zijn nu al 30% meer cadeaukaarten verkocht dan vorig jaar. Met een nieuw ruim aanbod van V&D cadeaukaarten is er meer keuze gecreëerd. Met name de cadeaukaarten met de tekst "Zoek het zelf maar uit" lopen goed deze periode.

Kreeft, zalm, oesters en sushi: smakelijke kerst voor thuis Genieten van de decemberdagen doe je met elkaar, met je dierbaren, met familie en vrienden en dit jaar vooral thuis. La Place biedt de mogelijkheid om heerlijk ontspannen met elkaar aan de tafel te zitten, zonder de zorgen van het bereiden van een lekker kerstdiner. Via laplace.nl kan een compleet meergangendiner zelf samengesteld worden, van vlees- en vissalades en lekkere hapjes zoals ia m at er sushi, oesters en een kaasplateau tot aan grote kerstklassiekers zoals cadeauka l art cl ea uit gevulde kalkoen en zalmrollade, vers broodr w hi te de roven en desserts deluxe. Alle gerechten zet je in een handomdraai pa pe si ze op tafel en zien er feestelijk uit.

Over V&D Met 62 vestigingen en ruim 10.000 medewerkers is V&D de grootste warenhuisorganisatie in Nederland. V&D ontvangt per week de pa rt m en t KB H gemiddeld 1.8 miljoen bezoekers. Via www.vd.nl zijn producten online te bestellen. La Place is de horeca-food groep van V&D jo bn r 20 10 .2 00 .0 1. Via Warenhuizen met ruim 35 miljoen klanten op jaarbasis. 13 www.laplace.nl zijn producten online te bestellen, zoals completekaar cadeau pr od uc t t Ca de au Je kunt deze cade ka ar t da te au Express kerstdiners en lekkere hapjes bij de borrel. in Nederla kaart in elk V&D wa 22 nd ka ag en cy -0 9- 20 10


Noot voor redacties


Meer informatie,

Ingezonden persbericht