Ingezonden persbericht


Digitale vraagbaak gelanceerd voor ondernemers

www.verzekerenvoorzelfstandigen.nl maakt zzp'er wegwijs in verzekeringsland

Utrecht, 6 december 2010 - FNV Zelfstandigen, belangenbehartiger van ruim 14.000 zzp'ers in de sectoren Diensten, Groen, Handel, ICT, Industrie, Vervoer en Zorg, heeft samen met het Verbond van Verzekeraars, de Kamer van Koophandel en het Platform Zelfstandige Ondernemers een website gelanceerd voor zelfstandige ondernemers die op zoek zijn naar onafhankelijke informatie over arbeidsongeschiktheidsverzekeringen. Vanaf nu kunnen zelfstandige ondernemers alle nodige informatie hierover vinden op www.verzekerenvoorzelfstandigen.nl.

De Sociaal Economische Raad (SER) adviseerde onlangs de toegankelijkheid van AOV verder te verbeteren, onder meer door actievere informatievoorziening en via verruiming van het zogeheten vangnet voor ondernemers die zich om medische redenen niet regulier kunnen verzekeren. FNV Zelfstandigen volgt de aanbevelingen van de SER op en verwacht dat deze website bijdraagt aan meer transparantie op het gebied van arbeidsongeschiktheidsverzekeringen.

"Zzp'ers kunnen niet zonder een fatsoenlijke verzekering tegen arbeidsongeschiktheid. Helaas hoor ik nog te vaak verhalen dat zzp'ers zich niet goed verzekeren,"zegt Linde Gonggrijp, directeur van FNV Zelfstandigen. "De website geeft ondernemers onafhankelijke en praktische informatie waarop ze kunnen vertrouwen, waardoor ze een afgewogen keuze kunnen maken."