Ingezonden persbericht


Persbericht

Liedbundel LICHT door Coot van Doesburgh
binnen 1 week herdrukt

Zoetermeer / Utrecht, 6 december 2010

Al na 1 week is de liedbundel LICHT met teksten van Coot van Doesburgh toe aan een tweede druk. Coot van Doesburgh voorziet in de bundel LICHT honderd oude, bekende kerkelijke melodieën en mooie traditionals van nieuwe teksten. Initiatiefnemer Tom Mikkers, algemeen secretaris van de Remonstrantse Broederschap, vond theaterdiva Karin Bloemen bereid om de gelijknamige cd in te zingen.

Een groot publiek is enthousiast over LICHT en op verschillende plaatsen in de media is het besproken. Van EO tot BNN/VARA. Voor een liedbundel met deels kerkelijke achtergrond is dat zeer bijzonder. Voor traditionele gelovigen is het even wennen om kennis te nemen van liedteksten waarin God en Jezus worden verondersteld zonder hen met name te noemen. Voor niet-kerkelijke mensen is het een verrassing dat uit kerkelijke hoek een project komt dat veel mensen aanspreekt. Voor een overzicht van de voornaamste momenten van LICHT in de media kunt u terecht op www.remonstranten.org. Bij de bundel LICHT is ook de cd LICHT verschenen. Op deze cd zingt Karin Bloemen 15 liedjes uit de bundel.

Sara Kroos zei over deze cd in het radio 2 prorgramma Sara op zondag. "Deze cd had ik voor Sinterklaas in mijn schoen willen hebben." Paul de Leeuw zei tegen Karin Bloemen in de madiwodo-vrijdagshow: "Ik vind dit je beste cd tot nu toe."

'Coot van Doesburgh heeft een wonder verricht. Honderd oude gezangen zijn door haar woorden een nieuw leven begonnen. Tijdloze menselijke emoties heeft zij gevangen in de taal van nu. Ik voel de behoefte om de liederen uit volle borst mee te zingen. Omdat ze zo mooi zijn geworden en zo helder en zo ontroerend in hun eenvoud.' PAUL VAN VLIET


---