Ingezonden persbericht


Spiritboek is een uitgeverij op het vlak van bezinning, maatschappelijke betrokkenheid en spiritualiteit

De laatste levensdagen van onze dierbaren samen doorleven

In haar nieuwste boek "De dag waarop mijn vader een Engel werd", richt auteur Marie-Claire van der Bruggen zich tot allen voor wie stervensprocessen, rouwverwerking en zingevingprocessen gedurende een korter of langer moment belangrijke levensthema's zijn. In het bijzonder mag dit boek dan ook zijn weg vinden naar verpleeghuizen, rusthuizen, hospices, de thuiszorg en (psychiatrische) zorginstellingen.

"De dag waarop mijn vader een Engel werd" benadrukt het belang van het samen bewust doorleven van de laatste levensdagen van onze dierbaren. Het boek brengt een sprankje licht doordat het moment van overlijden en overgaan naar een andere wereld wordt verduidelijkt en toegelicht.

Angst voor de dood is niet nodig. Maar uit ervaring weet Marie-Claire van der Bruggen dat er helaas nog heel veel angst en onwetendheid heersen rondom het sterven en de dood. Het is dan ook haar wens om bij zoveel mogelijk mensen die angst weg te mogen nemen waardoor wij meer in staat zullen zijn van het leven zelf te genieten en, als het zover is, in alle rust en vertrouwen te sterven.

In "De dag waarop mijn vader een Engel werd" kijkt zij terug op de laatste levensdagen van haar vader die zij samen met hem doorbracht en die zij beiden als bijzonder, intensief, open en verrijkend ervoeren. Op het moment van overlijden van haar vader, vormt zich een brug tussen deze en gene wereld waardoor beide in staat zijn het overgaan als een ontroerende en dankbare beleving te ervaren. Na enige tijd komen dochter en vader weer in contact met elkaar. In de reeks gesprekken die zich tussen hen ontvouwt, geeft Marie-Claire ons meer duidelijkheid over wat er allemaal met ons gebeurt tijdens ons sterven, en hoe het met ons verder gaat na onze dood.

Fragment uit het boek

'Mijn vader haalde weer diep adem en we zaten eigenlijk allemaal te wachten op het moment waarop er weer een ademhaling volgde. Maar die kwam niet. Plotseling zag ik een groot en schitterend licht op hem afkomen. Ik voelde dat de anderen dit niet zagen en ik bleef doodstil zitten. Toen zag ik hoe de ziel van mijn vader zich losmaakte uit zijn lichaam en ineens stond hij ernaast. Hij zag er gewoon uit als mijn vader, alleen heel transparant, en hij straalde een heel mooi zacht licht uit. Ik zag hoe mijn vader eerst heel verbaasd naar zijn lichaam keek en toen naar mij. Hij voelde denk ik dat ik hem kon zien. Het was alsof we samen in een cocon zaten en er niets anders was dan wij twee. Mijn vader kwam naar me toe en kuste me op mijn voorhoofd en zei vol ontroering: 'Dankjewel lieverd!' Toen draaide hij zich om en zweefde naar het licht. Hij keek nog een keer om en zwaaide naar me. Daarna werd hij opgenomen door het schitterende licht. Als in een roes hoorde ik de rest van de famili e zachtjes huilen en zeggen dat het gebeurd was. Nog steeds zat ik met het hoofd van mijn vader in mijn armen en was totaal overdonderd. Diep ontroerd was ik en dankbaar voor wat ik zojuist had mee mogen maken; het voelde als een groot, laatste cadeau van mijn vader aan mij.'

Even voorstellen

Marie-Claire van der Bruggen volgde een opleiding tot stervensbegeleider. Zij hielp terminale patiënten in een hospice rust en vertrouwen te hebben zo vlak voor het overgaan. Zij wil ons graag helpen herinneren wie we werkelijk zijn en waar we eigenlijk vandaan komen. Dat we meer zijn dan alleen maar een lichaam. Dat we een ziel zijn ín een lichaam die na de dood teruggaat naar Thuis.

Meer informatie over de auteur vindt u op www.lichtwerker.web-log.nl Meer informatie/bestellen: www.dagwaaropmijnvader.nl




Ingezonden persbericht