Gemeente Alkmaar


Eerste stap voor nieuw Centrum voor Kunst en Erfgoed: Contracten met huurders getekend

'Een mijlpaal voor cultureel Alkmaar'. Zo noemt cultuurwethouder Wim van Veen de ondertekening vanmiddag van de huurcontracten met nieuwe gebruikers van het Centrum voor Kunst en Erfgoed (CKE). 'We zijn blij met deze partijen en weer een stap dichter bij optimale invulling van dit prachtige pand,' vindt Van Veen. Het is nu al zeker dat Kunst en Cultuur Noord-Holland (KCNH), Cultureel Erfgoed Noord-Holland (CENH), het Regionaal Archief en het Archeologisch Centrum Alkmaar de nieuwe, vaste gebruikers worden van het CKE. Met andere potentiële huurders wordt nog overlegd over hun komst naar het CKE. Daarbij zijn de besprekingen met de Kunstuitleen in een afrondend stadium.

Vertegenwoordigers van KCNH/CENH (Hans Huibers, voorzitter Raad van Toezicht en algemeen directeur Rob Berends), Regionaal Archief (directeur Paul Post) en gemeente Alkmaar (projectdirecteur en gemeentesecretaris Joost Cox) zetten hun handtekening onder de huurovereenkomsten.

Versterken

Wim van Veen verwacht veel van de nieuwe partners.'Ik denk dat de verschillende gebruikers van het pand elkaar kunnen versterken.' Hij is ook content met de rol van het WNK - waar Van Veen voorzitter van is - in het nieuwe CKE. Die medewerkers gaan zich bezighouden met schoonmaak, receptie en catering. ' Een mooie invulling en uitdaging voor het WNK. Het is belangrijk dat mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt een goede leer- en werkplek hebben.'

Oplevering

Het CKE krijgt onderdak in de voormalige Ambachtsschool aan de Bergerweg 1 in Alkmaar. De eerste gebruikers trekken rond 3 januari volgend jaar in het nieuwe onderkomen. Medio 2011 volgt de feestelijke oplevering van het CKE.