Ingezonden persbericht


PERSBERICHT Amsterdam, december 2010

Amsterdamse gezelschappen slaan handen ineen om zakelijke markt te veroveren

Vijf Amsterdamse gezelschappen op het gebied van muziek, dans en theater slaan de handen ineen om de zakelijke markt te veroveren. Het gaat om Amsterdam Sinfonietta, Cappella Amsterdam, Dansgroep Amsterdam, Orkater en Toneelgroep Amsterdam. CultuurBox is een gezamenlijk initiatief dat streeft naar een nauwere samenwerking van de gezelschappen met het bedrijfsleven.

Juist in deze voor de culturele sector moeilijke tijd leggen de bij de CultuurBox aangesloten gezelschappen de nadruk op het aanhalen van de banden met het bedrijfsleven. Zij menen dat een grotere bekendheid van de zakelijke markt met de culturele sector de eerste stap is naar een meer structurele samenwerking met het bedrijfsleven. Het doel is in eerste instantie om bedrijven te enthousiasmeren voor het aanbod van deze vijf gezelschappen.

Wat biedt de CultuurBox
De CultuurBox biedt exclusieve arrangementen voor het zakelijke publiek aan. Bedrijven krijgen een arrangement aangeboden waarmee ze een bezoek aan een voorstelling of concert kunnen combineren met zakelijke ontmoetingen.

Wat houdt een arrangement van de CultuurBox in
Elk CultuurBox-arrangement start met een persoonlijke ontvangst, waarna de gasten naar een aparte foyer worden begeleid. Hier krijgen ze de gelegenheid om andere CultuurBox-gasten te ontmoeten. Tijdens de pauze en na de voorstelling keren ze terug in de foyer. De voorstelling wordt persoonlijk ingeleid door het gezelschap. Na afloop vindt er een meet en greet plaats met de artistiek leider, regisseur, de zakelijk leider of een of meer uitvoerenden.