Amsterdam Airport Schiphol

Vueling start base op Schiphol

Tweede base voor Vueling buiten Spanje

Vueling opent vanaf april 2011 een base op Amsterdam Airport Schiphol. Dit maakte Alex Cruz, lid van de Raad van Bestuur van Vueling vandaag, in aanwezigheid van ondermeer Jos Nijhuis, President & CEO Schiphol Group en Erik van de Burg, loco-burgemeester van de gemeente Amsterdam, bekend.

Vueling is de eerste luchtvaartmaatschappij die na KLM, Transavia, Martinair en Amsterdam Airlines een base op Schiphol start. Schiphol is de tweede base voor Vueling buiten Spanje. Begin november maakte Vueling al bekend in 2011 ook een base op de luchthaven van Toulouse te openen.

6.000 extra stoelen
Vueling zal in eerste instantie één vliegtuig, een Airbus A 320, stationeren op Schiphol. De komst van Vueling betekent voor de Nederlandse passagier een aanbod van ongeveer 6.000 extra stoelen naar bestemmingen in met name Spanje. Met ingang van april 2011 breidt zij haar vluchten op Schiphol uit met 28 vluchten. Ook zal zij dan vanaf Schiphol een aantal nieuwe bestemmingen aanvliegen, waaronder Zürich, Alicante en Palma de Mallorca. In de zomer komen daar nog de bestemmingen Ibiza, Secilla en La Coruna bij.

"We zijn vereerd dat Vueling haar tweede base buiten Spanje op Schiphol vestigt en haar vluchten vanaf Schiphol uitbreidt. Dit is goed voor de werkgelegenheid op en rond de luchthaven. Ook geeft het een positieve impuls aan het netwerk van bestemmingen van Schiphol. Zowel de vakantiegangers als de zakenreizigers gaan hiervan profiteren", aldus Jos Nijhuis.

Alex Cruz: "We zijn op 25 oktober 2005 gestart met vluchten van en naar Schiphol. Sindsdien hebben we een constante groei doorgemaakt. Inmiddels hebben we bijna twee miljoen passagiers via Schiphol vervoerd. Het openen van een internationale base op Schiphol weerspiegelt onze goede relatie met Nederland".

Vueling
Vueling vliegt het gehele jaar vanaf Schiphol naar Barcelona, Malaga en Valencia. Het hoofdkantoor van Vueling is gevestigd in Barcelona. In 2010 vervoerden Vueling in totaal meer dan 9,5 miljoen passagiers naar 50 bestemmingen in Europa.

Pdf persbericht Vueling start base op Schiphol

Met 43,6 miljoen passagiers en ruim 1,3 miljoen ton vracht was Amsterdam Airport Schiphol in 2009de vijfde luchthaven van Europa in aantallen passagiers en de derde in vrachtvolume. Meer dan 90 lijndienstmaatschappijen verbinden de luchthaven op rechtstreekse vluchten met 284 bestemmingen over de hele wereld. Schiphol is daarmee één van de vier belangrijkste mainports of hubs van Europa en één van de twee Europese thuisbases van Air France-KLM en de SkyTeam alliantie. De luchthaven Schiphol is ook een belangrijke economische motor voor de regio. Op de luchthaven zijn ruim 60.000 mensen werkzaam. Schiphol ontving in 2009 de 'ACI EUROPE Best Airport Award'.

Amsterdam Airport Schiphol is een onderdeel van Schiphol Group. Schiphol Group is een exploitant van luchthavens in binnen- en buitenland. Amsterdam Airport Schiphol heeft als ambitie om Europe's preferred airport te zijn en te blijven. Zie http://www.schiphol.nl

Voor informatie: pressoffice@schiphol.nl