Persbericht

SAP HCM door NorthgateArinso succesvol geïmplementeerd bij Cofely

Nieuwegein, 6 december 2010 - Cofely Nederland heeft de strategische keuze gemaakt haar bedrijfsprocessen te ondersteunen met SAP. Voor de implementatie van het nieuwe personeels- en salarissysteem heeft zij NorthgateArinso als partner geselecteerd. Cofely heeft ruim 7000 medewerkers in dienst.

Per oktober 2010 is Cofely live gegaan met SAP HCM/Payroll voor de basis HR-processen, de verwerking van de tijdsregistratie gegevens en voor de salarisverwerking. Sinds juli 2010 is Cofely al live met de opleidingsadministratie van SAP HCM.

Met de implementatie van SAP HCM/Payroll zijn de projectdoelstellingen van Cofely gerealiseerd. Het applicatielandschap is vereenvoudigd, terwijl de ondersteuning van HR-processen is verbreed en verbeterd. Daarnaast biedt de implementatie van SAP HCM het fundament voor de verdere uitbouw en stroomlijning van de HR-dienstverlening aan de medewerkers van Cofely.

"Dankzij de integratie van HR- en Payroll-processen binnen één omgeving, neemt de efficiency en kwaliteit van onze HR- en salarisadministratie toe en wordt de financiële verslaglegging vereenvoudigd", aldus Arie Th. van Rhijn, Director Human Resource Management bij Cofely.

"Wij hebben NorthgateArinso als partner gekozen op grond van de kennis en ervaring die zij kon inbrengen als marktleider op het gebied van SAP HCM/Payroll-dienstverlening. Tijdens het project is een partnership gegroeid waarin samenwerking en vertrouwen de basis zijn geweest in het behalen van onze doelstellingen."

Kees Hus, Director ICT bij Cofely, voegt toe: "Nu we alle HR- en Payroll-processen met één systeem ondersteunen, is het aantal applicaties en interfaces sterk gereduceerd. Door de vereenvoudiging van het systeemlandschap is onze kwetsbaarheid vanuit IT-perspectief dan ook sterk afgenomen."

"Wij beschouwen de implementatie van SAP HCM voor Cofely als een voorbeeldproject, niet alleen vanwege het proces en het eindresultaat, maar ook vanwege het partnership dat zich heeft ontwikkeld tussen Cofely en NorthgateArinso", zegt Alon van Wezel, Director Consulting bij NorthgateArinso.