Ingezonden persbericht


DOETINCHEM. Op vrijdag 3 december was het dan zover: de opening van 'Skrebbel' op de Wilhelmina basisschool te Doetinchem. Op deze voor veel scholen bijzondere dag werd ook deze school vereerd door een bezoekje van de Sint. Na de spectaculaire aankomst van de Sint op een quad die uit een caravan racete opende hij onder grote belangstelling van de kinderen en ouders het prachtig initiatief 'Skrebbel'.

'Skrebbel' is een uitleenpunt voor spellen en boeken voor de leerlingen van school en hun ouders. Het gevarieerde aanbod is met speciale aandacht uitgezocht om zo aan te sluiten bij de ontwikkeling van kinderen en de opvoedingstaak van ouders. Zo zijn er boeken over opvoeding, boeken voor moeilijk lezende kinderen, romans, prenten- en kinderboeken en veel leuke en stimulerende (gezelschaps)spellen. Zo hoopt de school dat ouders en kinderen, samen, meer lees- en speelplezier zullen beleven.

Skrebbel is één van de nieuwe initiatieven van de school om een brede betrokkenheid te kunnen genereren bij de ouders en kinderen van de school. Door meerdere diensten onder één dak samen te brengen ontstaat een multifunctioneel karakter. Zo kan op laagdrempelige wijze voorzien worden in de verschillende behoeften van het gezin en omgeving . De volgende diensten zijn reeds te vinden onder het dak van de school: kinderdagverblijf, kinderopvang en BSO 'Twinkel', zorg en advies voor gezin en opvoeding 'Tharsei', bibliotheek/spelotheek 'Skrebbel' en een christelijke boekwinkel. De school voorziet dat het hier niet bij zal blijven en ziet uit naar het ontstaan van een nog groter aanbod van diensten en projecten.

Frank Eskes Bestuurslid Wilhelmina Basisschool - portefeuille PR

adres Verdilaan 14a
7002 LN Doetinchem
telefoon 0314 - 32 33 84 (school)
06 45 707 696 (privé)
web www.wilhelminabasisschool.nl
mail f.eskes.whs@gmail.com