Politie Limburg-Noord

Verkeershandhavingsteam houdt rood lichtcontrole in Venlo


Datum: 6-12-2010
Tijd bericht: 16:42
Plaats: Tegelen

Het Verkeershandhavingsteam controleerde maandag in Venlo op de Burgemeester van Rijnsingel en de Krefeldseweg het gedrag van de weggebruikers bij de verkeerslichten. Er werden 46 bestuurders geverbaliseerd voor het rijden door het rode verkeerslicht. De controle werd uitgevoerd door politiemensen die aan de hand van het kenteken van de overtreder het proces-verbaal opmaakten. Al deze bestuurders krijgen over enkele weken een acceptgiro van het CJIB thuis gestuurd voor een bedrag van ¤ 160,= , waar een bedrag van ¤ 6,= administratiekosten per bekeuring bijkomen.

Door rood rijden is één van de vijf speerpunten waarop de politie extra controleert. Verkeerslichten staan op gevaarlijke of drukke kruisingen en zijn strak ingeregeld om het verkeer zo vlot mogelijk door te laten stromen. 'Doorrijders' die het gaspedaal wat dieper intrappen om nét door rood te schieten, lopen het risico om geconfronteerd te worden met bestuurders die nietsvermoedend bij groen licht optrekken.

Het Verkeershandhavingsteam (VHT) controleert op de gevaarlijke plekken (de zogenoemde 'black-spots') en gevaarlijke weggedeelten o.a. op het dragen van de helm, het dragen van de gordel, rijden door rood licht, rijden onder invloed en te hard rijden.