Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Ermelo - Drie mannen aangehouden met inbrekersgereedschap |

De politie heeft in de nacht van zondag op maandag 6 december op de Harderwijkerweg in Ermelo drie mannen aangehouden met inbrekersgereedschap. De mannen, 22, 26 en 36 jaar en afkomstig uit Utrecht, werden bij een controle staande gehouden.


De politie hield de personenauto staande in verband met openstaande zaken van de kentekenhouder. Bij het controleren van de personenauto trof de politie inbrekersgereedschap aan. Hierop zijn alle drie de mannen aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. Tegen de mannen wordt proces-verbaal opgemaakt.


2010177365

|     |'t Harde/Nunspeet/Ermelo - Woninginbraken                 |

Zondag 5 december is er ingebroken in een woning aan de Stadsweg in 't Harde en een woning aan de Jan Topweg in Nunspeet. Bij beide inbraken zijn onder meer sieraden weggenomen. In de nacht van zaterdag op zondag heeft er een inbraak plaatsgevonden in een woning aan de Frederik Hendriklaan in Ermelo. Het is nog onduidelijk wat hier is weggenomen.


In 't Harde was een raam geforceerd, in Nunspeet en Ermelo een deur. De politie heeft de inbraken in onderzoek en roept getuigen op om de politie te bellen via 0900-8844.


2010177273 / 2010177342 / 2010177344

|     |Heerde - Politie zoekt getuigen mishandeling              |

De politie is in verband met een mishandeling die in de nacht van zaterdag op zondag 5 december op de Stationsstraat in Heerde plaatsvond, op zoek naar tips en getuigen.


De politie heeft die nacht een 22-jarige man uit Vaassen en een 23-jarige man uit Heerde aangehouden op verdenking van mishandeling van een 22-jarige man uit Heerde. De twee zouden de 22-jarige Heerdenaar hebben geschopt en geslagen, na een woordenwisseling die ontstond omdat de twee mannen de vriendin van de 22-jarige Heerdenaar aangesproken zouden hebben. De twee verdachten zijn voor verhoor overgebracht naar het politiebureau en in verzekering gesteld. De mishandelde man raakte ondermeer gewond aan zijn gezicht en is ter plekke nagekeken en behandeld door ambulancemedewerkers. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar wat er precies voorgevallen is tussen de drie mannen, en is op zoek naar getuigen en tips. Getuigen kunnen de politie bellen op 0900 - 8844.


2010177141

|     |Harderwijk - Diefstal uit woning door middel van smoes    |

Woensdag 1 december heeft er uit een woning aan de Jac. Perkstraat in Harderwijk een diefstal plaatsgevonden. Hierbij werd een geldbedrag weggenomen.


Bij de woning werd 's middags aangebeld, waarop de bewoner de deur opende. Twee mannen betraden vervolgens de woning met een smoes over een gaslek. Nadat de mannen de woning hadden verlaten bleek er een behoorlijk geldbedrag uit de woning te zijn weggenomen. De politie heeft de diefstal in onderzoek.


De politie benadrukt met klem om mensen die zich voordoen als werknemers van een gas- of elektriciteitsbedrijf altijd om legitimatie te vragen. Bij twijfel, geef aan dat u hun werkgever eerst wilt bellen. Als de reden van hun bezoek legitiem is zal men u hierbij helpen, zo niet, dan is men vermoedelijk snel vetrokken. Als mensen zich uit de voeten maken zodra u om hun legitimatie vraagt, noteer zoveel mogelijk details over hun signalement en bel de politie via 0900-8844.


2010175960


EINDE BERICHTEN


-----------------------

(





(

---- --